Άλλες 5 μέρες στο κελί οι 6 ύποπτοι για τα ερευνητικά… Τα προβλήματα υγείας της Ροζίτας και του καθηγητή

3

Άλλες 5 μέρες υπό κράτηση οι 6 ύποπτοι για το σκάνδαλο με τα ερευνητικά προγράμματα σε ΤΕΠΑΚ και Πανεπιστήμιο Κύπρου – Νέα στοιχεία και μαρτυρίες για την εμπλοκή τους ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού – Τα προβλήματα υγείας της Ροζίτας και του καθηγητή ενώπιον του Δικαστηρίου – Όσα ανέφεραν οι δικηγόροι τους

Την περαιτέρω κράτηση των έξι υπόπτων που τελούν υπό κράτηση για το φαγοπότι με τα ερευνητικά προγράμματα σε Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο και Πανεπιστήμιο Κύπρου, διέταξε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, για περίοδο 5 ημερών.

Οι 6 που συνεχίζουν να τελούν υπό κράτηση είναι:

-H 57χρονη Ροζίτα Παυλίδου (φερόμενη ως εγκέφαλος της υπόθεσης)

-Ο 41χρονος καθηγητής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου

-Ο 38χρονος γιος της Ροζίτας Παυλίδου

-Ο 60χρονος Αναπληρωτής Διευθυντής του Ωκεανογραφικού Κέντρου

-Ο 61χρονος Ανώτερος Λειτουργός του Πανεπιστημίου Κύπρου

-Ο 41χρονος Διευθυντής Εταιρείας

Αιτούμενοι την περαιτέρω κράτηση των 6, οι ανακριτές της υπόθεσης παρουσίασαν νέα στοιχεία και μαρτυρίες στο δικαστήριο, σχετικά με την εμπλοκή τους στα υπό διερεύνηση προγράμματα.

Οι δικηγόροι τους δεν έφεραν ένσταση στη συνέχιση κράτησης των πελατών τους.

Ο δικηγόρος του 41χρονου καθηγητή που τελεί υπό κράτηση και αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα υγείας, ανέφερε στο δικαστήριο ότι πρόσφατες εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη ο πελάτης του έδειξαν ότι αντιμετωπίζει κίνδυνο μόλυνσης και ζήτησε όπως όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες να αφεθεί ελεύθερος ή να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο καθώς οι συνθήκες κράτησης στο κελί, επιβαρύνουν την υγεία του και ελλοχεύουν κινδύνους για τον ίδιο.

Το ίδιο ζήτησε και ο δικηγόρος της φερόμενης ως εγκεφάλου της υπόθεσης Ροζίτας Παυλίδου, επικαλούμενος εγχείρηση στην οποία υπεβλήθη πρόσφατα η πελάτης του.

Απαντώντας στα αιτήματα το Δικαστήριο είπε πως εάν και εφόσον κριθεί αναγκαία η μεταφορά τους σε Νοσοκομείο αυτό θα γίνει, ενώ το ίδιο θα γίνει και σε περίπτωση που χρειαστούν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Στο μεταξύ, οι ανακριτές της υπόθεσης κάνουν «αγώνα δρόμου» ώστε να ολοκληρώσουν τις έρευνες τις και να προχωρήσουν άμεσα με καταχώρηση της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται πως η Αστυνομία έχει προχωρήσει στην απόλυση 8 υπόπτων που τελούσαν υπό σύλληψη καθώς ολοκληρώθηκε η διερεύνηση που αφορά την εμπλοκής τους.

Source link