Αγιορείτικη μυζηθρόπιτα | Σημεία Καιρών

5

Στο Άγιο Όρος, οι μοναχοί ετοιμάζουν καθημερινά μοναδικής νοστιμιάς πιάτα, ανάμεσα τους και πολλές πίτες, γλυκές και αλμυρές με συνταγές που χάνονται στα βάθη των χρόνων και ξεχωρίζουν για τις άριστες πρώτες ύλες τους. Μια από αυτές είναι και η εκπληκτική μυζηθρόπιτα.

Η γλυκία αυτή ξεσκέπαστη μυζηθρόπιτα είναι μια εύκολη, γρήγορη και κυρίως νόστιμη μοναστηριακή συνταγή, ιδανική για πρωινό ή απογευματινό σνακ.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη μυζηθρόπιτα είναι :
1 ½ κιλό μυζήθρα ανάλατη φρέσκια
1 φλιτζάνι μέλι
7 αυγά
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο φρέσκο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλιά του γλυκού αλεύρι (για το αλεύρωμα του πυρέξ)
Άχνη, κανέλα ή ανθόνερο

Εκτέλεση:
Κόβουμε την μυζήθρα σε μικρά κομμάτια και προσθέτουμε το μέλι, τη ζάχαρη, τα αυγά και δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει αφράτο. Αλείφουμε με βούτυρο ένα μακρόστενο πυρέξ και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Περιχύνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε για μισή ώρα στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Αφού κρυώσει, πασπαλίζουμε με κανέλα ή ραντίζουμε με ανθόνερο.

Πηγή: monastiriaka.gr

ΒΙΒΛΙΟ «Νέα Νηστήσιμα φαγητά και γλυκά»: ⇒     ΕΔΩ

Source link

Από την σελίδα simeiakairwn.wordpress.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ