Δειτε :

Καρέ – καρέ τα επεισόδια που έγιναν στην πρώτη πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στην πλατεία Κοραή και στην Σταδίου.

Βόμβες μολότοφ από τη μια και δακρυγόνα από την άλλη στις μικρής διάρκειας αλλά μεγάλης έντασης συγκρούσεις που έγιναν ανάμεσα σε διαδηλωτές και άνδρες των ΥΜΕΤ.

Μάχες σώμα με σώμα

Η πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου είχε ξεκινήσει όταν ξέσπασαν μάχες σώμα με σώμα και πετροπόλεμος στην πλατεία Κοραή και στην συνέχεια οι συγκρούσεις μεταφέρθηκαν στην οδό Σταδίου όπου οι άνδρες των ΥΜΕΤ με την χρήση χημικών κατάφεραν να απωθήσουν τους κουκουλοφόρους. Η αστυνομία προχώρησε συνολικά σε δέκα προσαγωγές.

Κλειστό ξανά το μετρό στο Πανεπιστήμιο

Ξανά κλειστό το μετρό στο Πανεπιστήμιο, κλειστή και η Πανεπιστημίου – Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας. Κουκουλοφόροι έσπασαν τον πεζόδρομο της Κοραή. Νέα συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 18:00.

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια από τις σφαίρες του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και σήμερα, γίνονται πορείες και συγκεντρώσεις στη μνήμη του. Ήδη, η πρώτη συγκέντρωση ήταν αυτή από μαθητές και φοιτητές στα Προπύλαια, όπου σημειώθηκαν επεισόδια όταν άγνωστοι συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, στις οποίες πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότωφ και εκείνες απάντησαν με χημικά.

Tα επεισόδια μέσα από το φακό του sooc:

Πορεία ξανά στις 18.00

Σημειώθηκαν μικροφθορές σε φανάρια και στάσεις λεωφορείων. Η αστυνομία έκανε 10 προσαγωγές. Θα ακολουθήσει μια δεύτερη πορεία στις 18:00 και στις 21:00 θα γίνει η συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας.

Τα επεισόδια μέσ από το φακό του Reuters:

Η αστυνομία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με 5.000 αστυνομικούς στους δρόμους, drones και «μυστικούς» αστυνομικούς να περιπολούν, κυρίως στα Εξάρχεια και την περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: 

Γρηγορόπουλος: Επεισόδια στην πορεία – Έσπασαν με βαριοπούλες πεζοδρόμια (video)

 Αλέξης Γρηγορόπουλος: «Αστακός» σήμερα η Αθήνα – Ποιοι δρόμοι και σταθμοί θα κλείσουν (video)

Γρηγορόπουλος: Το «ξέπλυμα» του ΣΚΑΪ στον δολοφόνο του 15χρονου

 

Το βρήκαμε εδώ