Ανοικτός πόλεμος Παπαδόπουλου – Παμπορίδη για την κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια

Σε ανοικτό πόλεμο βρίσκεται ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και υποψήφιος για την Προεδρία, Νικόλας Παπαδόπουλος, με τον Υπουργό Υγείας Γιώργο Παμπορίδη, για την κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια – Παραπλανητικές χαρακτήρισε ο Νικόλας Παπαδόπουλος της δηλώσεις του Υπουργού Υγείας – Τον κάλεσε να επισκεφθεί πρώτα τις ουρές των ασθενών και μετά να τον επικρίνει

Η κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια είναι ένα από τα θέματα διαμάχης κυβερνώντων και αντιπολίτευσης και φαίνεται ότι έχει μπει και για τα καλά στην ατζέντα της προεκλογικής εκστρατείας.

Μετά τις σφοδρές επικρίσεις του Νικόλα Παπαδόπουλου για την κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια και την απάντηση του Υπουργού Υγείας, ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ περιφέρεται στα νοσοκομεία για να τα κατασυκοφαντεί και να μηδενίζει την προσφορά τους στον Κύπριο πολίτη, η κόντρα είχε και συνέχεια.

Σε σημερινές δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο ο Νικόλας Παπαδόπουλος χαρακτήρισε τριτοκοσμική την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσηλευτήρια και κάλεσε τον Υπουργό Υγείας να επισκεφθεί τις ουρές των ασθενών και μετά να τον επικρίνει.

Χαρακτήρισε παραπλανητικές τις δηλώσεις ότι στα νοσηλευτήρια υπάρχουν περισσότεροι γιατροί από όσους υπήρχαν μέχρι σήμερα επισημαίνοντας ότι το ερώτημα είναι αν αρκούν για να εξετάσουν τους ασθενείς. Τέτοιες δηλώσεις καταδεικνύουν ανέφερε ότι οι υπουργοί δεν αντιλαμβάνονται τα προβλήματα των νοσηλευτηρίων.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος τόνισε ότι τον προβληματίζει η υποστελέχωση, η έλλειψη δομών και εξοπλισμών και κάλεσε όσους υπουργούς ενοχλούνται από την κριτική να απαντήσουν αν είναι υπερβολές οτι ασθενείς αναμένουν ραντεβού με το γιατρό τους μέχρι το 2019 και αν στα κρατικά νοσηλευτήρια κυκλοφορούν ποντίκια.

Κατηγόρησε τέλος την κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη ότι δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως για την αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων.

Με πληροφορίες από ΡΙΚ

Source link

Αφήστε μια απάντηση