ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ :Δομημένα ομόλογα: Αυλαία στη δίκη με 2 καταδίκες και 8 απαλλαγές

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ :

Το Δικαστήριο ανακοίνωσε σήμερα την ετυμηγορία του για τους δέκα κατηγορούμενους στην υπόθεση και αποφάσισε την απαλλαγή οκτώ εξ αυτών και την καταδίκη δύο.

Ένοχοι κηρύχτηκαν  και καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, ο καθένας, με αναστολή, ο Δημήτρης Καπράνος, πρώην πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ και ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου «Μεταξά», Νίκος Δεσποτόπουλος.

Ο  Δημήτρης Καπράνος καταδικάστηκε για νομιμοποίηση εσόδων. Το Δικαστήριο απάλειψε την κατηγορία της δωροληψίας ως παραγεγραμμένη.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου δεν προέκυψε ούτε απειλήθηκε ζημιά για τα ασφαλιστικά ταμεία και το Δημόσιο.

Οι δικαστές με την απόφαση τους έκαναν δεκτή την εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία είχε προτείνει την ενοχή του πρώην προέδρου του ΤΣΠΕΑΘ, Δημήτρη Καπράνου και του πρώην προέδρου του Μεταξά» Νίκου Δεσποτόπουλου και την απαλλαγή των υπόλοιπων κατηγορουμένων.

Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο απάλλαξε τους εξής κατηγορούμενους:  Παναγιώτη Δεμέστιχα, πρόεδρο του ΤΕΑΦΥΕ (Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών), Γιώργο Παπαμαρκάκη, ιδιοκτήτη της χρηματιστηριακής ΝΑΜ (North Asset Management), καθώς και τους Δ. Παστελάκο, Ζωή Μπασπανέλου, Κ. Κυριακόπουλο, Ζωή Συράκη, Ε. Γανουτζή, και Γερ. Κονιδάρη.

Ο  Δημήτρης Καπράνος είχε προφυλακιστεί για την υπόθεση ωστόσο βγήκε από τις φυλακές λόγω της εκπνοής του 18μήνου. Για την προφυλάκιση του είχε παίξει ρόλο η κίνηση εμβασμάτων ύψους 1.887.000 ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού, των οποίων εμφανίζεται ως αποδέκτης, λίγες μόλις ημέρες μετά την αγορά του δομημένου ομολόγου από το Ταμείο.

Από την πλευρά του, ο Δ. Καπράνος έχει υποστηρίξει ότι τα χρήματα που κινήθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του στο εξωτερικό προήλθαν από πώληση περιουσιακών του στοιχείων, τίτλων εφημερίδων και περιοδικών.

Αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης ο Δημήτρης Καπράνος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με την σημερινή απόφαση που δέχεται ότι δεν υπάρχει ζημία στο Ταμείο, πέφτει ένας ακόμα μύθος των σκανδάλων που οδήγησαν στην ανατροπή της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή».

Επίσης, οι δικηγόροι του κ. Καπράνου Αλέξης Στεφανάκης και Χρόνης Περιβολάρης, δήλωσαν ότι «η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί σημαντική νίκη του πελάτη μας ο οποίος αντιμετώπιζε τέσσερα κακουργήματα με την απειλή ισόβιας κάθειρξης και απέδειξε ότι «όλα ήταν ένα ψέμα».

Μετά τους τόνους μελάνης και δημοσιευμάτων που έχουν χυθεί για το συγκεκριμένο ομόλογο του Ταμείου των Δημοσιογράφων, σήμερα 11 χρόνια μετά την αγορά του, το δήθεν σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων κατέληξε στην επιβολή πλημμεληματικής ποινής, φυλακίσεως 4 ετών. Ευελπιστούμε ότι και αυτή η ποινή θα καταπέσει στο Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο. Η συνέχεια στο Πενταμελές Εφετείο».

Source link

Αφήστε μια απάντηση