Αυγά γεμιστά, το ορεκτικό που δεν του αντιστέκεται κανείς

1

Αυγά γεμιστά, το ορεκτικό που δεν του αντιστέκεται κανείς

Μήπως ψάχνετε για ένα ωραίο ορεκτικό για κάποιο σημαντικό τραπέζι, που θα εντυπωσιάσει, άλλα θα είναι ταυτόχρονα και εύκολο; Σας έχω την λύση, αυτή η συνταγή για αυγά γεμιστά, είναι το απόλυτο finger food που δεν πρέπει να λείπει από κανένα τραπέζι. Ένα πιάτο τόσο γευστικό άλλα και έτοιμο μέσα σε λίγα λεπτά. Και έχει ένα ιδιαίτερο συστατικό, το εστραγκόν, που θα απογειώσει κάθε σας γευστική προσδοκία.

Υλικά Συνταγής

  • 6-8 αυγά βραστά
  • 2 φλιτζάνια μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. κάπαρη (ξαρμυρισμένη)
  • 2 βρασμένα καρότα (ψιλοκομμένα)
  • 3 κ.σ. ξερό εστραγκόν
  • 10 ελιές μαύρες (για διακόσμηση)
  • πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Αρχικά παίρνουμε την κάπαρη και τη στεγνώνουμε καλά πάνω σε ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Έπειτα με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι κόβουμε την κάπαρη μας σε μικρά κομματάκια και την ρίχνουμε σε ένα μπωλ.

Στο ίδιο μπωλ ρίχνουμε και τα καρότα μας. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την μαγιονέζα και το εστραγκόν.

Στην συνεχεία αφού ανακατέψουμε πολύ καλά όλα τα υλικά που βρίσκονται στο μπωλ μας, ξεφλουδίζουμε τα αυγά, τα κόβουμε στην μέση και αφαιρούμε από μέσα τους κρόκους.

Τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα, το ένα διπλά στο άλλο και με την βοήθεια ενός κουταλιού περιχύνουμε σε αυτά το μείγμα μας.

Τέλος διακοσμούμε με τις ελιές, αφού πρώτα τις κόψουμε σε ροδελίτσες και αυτό ήταν, τα αυγά μας είναι έτοιμα. Καλή μας απόλαυση!

 

Συμβουλές για τα αυγά μας

  • Καλό θα ήταν τα αυγά μας να είναι καλά βρασμένα και όχι μελάτα, ώστε να μπορεί να αφαιρεθεί ο κρόκος πιο εύκολα. ( Βράσιμο για περίπου 10-12 λεπτά)
  • Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα μας λίγο καλαμπόκι για ένα ακόμα πιο γευστικό αποτέλεσμα.

 

Άλλες συνταγές για αξέχαστα συνοδευτικά:

 

Source link
Αυγά γεμιστά, το ορεκτικό που δεν του αντιστέκεται κανείς ? Καλή όρεξη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ