Αυτά που κάνεις στα social και ξενερώνουν τον/η σύντροφό σου

10

Πολλά είναι αυτά που κάνουμε στα κοινωνικά δίκτυα και ενοχλούν τους υπόλοιπους χρήστες. Αυτό βεβαίως δεν έχει καμία απολύτως σημασία, γιατί ποτέ δεν θα καταφέρεις να ικανοποιήσεις τους πάντες με ένα συγκεκριμένο χειρισμό. Το θέμα είναι τι ενοχλεί τον σύντροφό σου και τι δεν θα ήθελες και εσύ να κάνει.

Ανεβάζεις στίχους ή τσιτάτα σχετικά με τον πρόσφατο τσακωμό σας;
Κάθε φορά που τσακώνεστε ανεβάζεις μία φωτογραφία του Πάολο Κοέλιο με ένα γνωμικό από δίπλα που μπορεί να μην ανήκει καν στον Πάολο Κοέλιο; Εμείς δεν έχουμε τίποτα με τον Πάολο Κοέλιο, όμως ο ένα άλλο γνωμικό λέει «Τα εν οίκω μη εν δήμω» και θα σε συμβουλεύαμε να προτιμάς τα ντόπια προϊόντα.

Είσαι –υπερβολικά- κολλημένος/η στο στόχο σου;
Θέλεις να σώσεις όλα τα γατάκια της Αττικής ή θέλεις να φύγει ένας άμπαλος από την αγαπημένη σου ομάδα. Δεν θα κρίνουμε τον σκοπό σου, καθόλου. Θα κρίνουμε τον τρόπο σου όμως. Δεν θα πείσεις κανέναν να υπογράψει στο avaaz.org, ούτε τον σύντροφό σου. Ο φανατισμός είναι σχετικά αποκρουστικός.

Κάνεις ολόκληρους διαλόγους μέσα από σχόλια;
Ξέρεις, για όλα υπάρχει ένα μέτρο. Ωραίες οι διαφωνίες, ωραίος και ο διάλογος αλλά κάπου υπάρχει ένα όριο. Η ανάγκη για διαφωνία μπορεί να γίνει εθιστική και από εκεί που ερχόσουν σε αντιπαράθεση –δικαίως- για ένα κοινωνικό ζήτημα, φτάνεις να τσακώνεσαι για το αν πρέπει ή όχι να στειρώνεις το γατί σου. Ο άνθρωπος που έχεις δίπλα σου θα υποθέσει τα χειρότερα και εν τέλει θα τον λούζει κρύος ιδρώτας όποτε σε φέρνει σε επαφή με τον περίγυρό του.

Ανεβάζεις αποκαλυπτικές φωτογραφίες;
Δεν μας ενδιαφέρει αν είσαι άντρας ή γυναίκα, θα δικαστείς έτσι κι αλλιώς εδώ. Αρχικά όμως, να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν έχουμε τίποτα με τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες, δικό σου το σώμα, δικό σου και το προφίλ. Αν όμως εσύ ανεβάζεις φωτογραφίες επιδεικνύοντας συγκεκριμένα σημεία του σώματος σου με σκοπό να κάνεις τον σύντροφό σου να ζηλέψει, δεν το λες και πολύ υγιές.

Γράφει σε ποστ μία άποψη για την οποία διαφωνήσατε πρόσφατα;
Γι’ ακόμα μία φορά δεν θα εκφέρουμε άποψη για την απόφαση σου να διαφωνήσεις με τον σύντροφό σου μέσω μίας δημοσίευσης στα κοινωνικά δίκτυα. Μπορείς να βγάλεις μόνος/η τα συμπεράσματά σου.

Είναι οι περισσότερες φωτογραφίες σου σέλφι;
Κάποιοι κακοπροαίρετοι θα έλεγαν ότι είναι λίγο θλιβερή και απελπισμένη κίνηση να ανεβάζεις συνέχεια σέλφι. Εμείς απλώς θα σου κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου. Ίσως ξενερώνει τον/η σύντροφό σου να ανεβάζεις σέλφι κάθε μέρα.

Πόσο συχνά επαναλαμβάνεται η ίδια φωτογραφία;
Ίσως έχεις εμμονή με το αυτοκίνητο σου, τη μηχανή σου ή το σκύλο σου. Οι υπόλοιποι φίλοι στο facebook, ψιλοχεστ***νε, θα πατήσουν ένα «Να μην ακολουθώ» και δεν θα ξαναδούν φωτογραφία του “μωρού” σου. Ο σύντροφός σου όμως μπορεί να ξενερώνει λιγάκι.

Μιλάς με άλλα άτομα;
Και συγκεκριμένα, με πρώην; Μπορεί ο σύντροφός σου να μην ξέρει ότι μιλάτε στις ιδιωτικές συνομιλίες, αλλά αν έχετε επαφές, αυτό βγαίνει προς το προφίλ σου. Για παράδειγμα, ο/η πρώην σου μπορεί να σχολίασε σε μία φωτογραφία και εσύ να απάντησες. Αν υπάρχει οικειότητα, θα φανεί στο σχόλιο, κι αυτό ίσως να πληγώνει το σύντροφό σου.

 

 

 

Source link

Από την σελίδα in2life.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ