Αυτά που πρέπει να αποφύγεις στην πρώτη γνωριμία με τα πεθερικά

5

Ένα βήμα πριν τη συνάντηση κορυφής (πριν γνωριστούν τα πεθερικά μεταξύ τους) καλείσαι να δώσεις ένα καλό λόγο στους γονείς του συντρόφου σου ώστε με τη σειρά τους να γνωρίσουν τους δικούς σου γονείς. Κατανοούμε ότι η τροπή αυτής της συνάντησης φαντάζει ζοφερή, έτσι συγκεντρώσαμε μία λίστα «πρώτων βοηθειών» .

Μην μιλήσεις για πολιτικά
Υπάρχει πάρα πολλή μεγάλη πιθανότητα να διαφωνείτε πολιτικά. Είτε με τον πατέρα είτε με την μητέρα. Στην ελληνική οικογένεια, ένα συνηθισμένο σενάριο είναι να είναι ο πατέρας κεντροδεξιός και η μητέρα κεντροαριστερή. Οπότε, μάλλον δεν θα καταφέρεις να ικανοποιήσεις και τους δύο. Απόφυγε την συζήτηση με μία φράση γενικού ενδιαφέροντος όπως: «Έτσι όπως έχει γίνει η πολιτική στην Ελλάδα…», έτσι δεν μπορούν παρά να συμφωνήσουν.

Αν παρεκτραπείς: Η τελευταία σανίδα σωτηρίας σου σε περίπτωση που ταχθείς υπέρ κάποιας πολιτικής πεποίθησης είναι η φράση «Όλοιτα ίδια χάλια είναι».

Μην μιλήσεις για θρησκείες
Κάνε την έρευνά σου πριν πας ξυπόλυτος στα αγκάθια. Τι πιστεύουν τα εν δυνάμει πεθερικά σου; Είναι σκληροπυρηνικοί χριστιανοί; Αν δεν είσαι και εσύ, τότε θα περάσεις δύσκολα. Είναι μετριοπαθείς; Πιθανότατα το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μην είσαι σατανιστής. Είναι άθεοι; Θα περάσεις δύσκολα αν πιστεύεις και εδώ, θα σε συμβουλεύαμε να παίξεις διπλωματικά. Για παράδειγμα, στην πρώτη και στην τρίτη περίπτωση μπορείς να πεις ότι «πιστεύεις σε κάτι ανώτερο» αλλά δεν ξέρεις τι είναι αυτό. Μετά κάνε τον σταυρό σου να πάνε όλα καλά.

Αν παρεκτραπείς: Αν ανέβουν οι τόνοι, πάρε ύφος Κόφι Ανάν και θύμισε τους ότι έχουμε ανεξιθρησκεία.

Μην πας με άδεια χέρια
Νομίζεις ότι θα ξεμπερδέψεις πηγαίνοντας ένα κουτί γλυκά; Τρισμέγιστο λάθος. Συνήθως οι μητέρες που περιμένουν τους γαμπρούς τους σπίτι, έχουν προνοήσει και για γλυκό, φτιάχνουν συνήθως αυτό το γλυκό ψυγείου με τα πτι-μπερ. Απόφυγε το γλυκό λοιπόν, φαίνεται και λίγο τσίπικο. Μία καλή επιλογή είναι ένα προϊόν από τον τόπο σου. Για παράδειγμα αν είσαι από τον Τύρναβο, πήγαινε τους αυθεντικό τσίπουρο Τυρνάβου. Εντάξει, αν παράγετε ωραίες ντομάτες, δεν θα τους πας ένα κιλό ντομάτες, θα καταφύγεις σε άλλες λύσεις. Αγόρασε ένα ωραίο φυτό κοσμημένο από μία περίτεχνη γλάστρα ή πάρε ένα ψαγμένο ποτό, η λέξη «παλαιωμένο» είναι ψαρωτική, πάρε κάτι παλαιωμένο.

Αν ξεχαστείς: Και τα φυτώρια και οι κάβες είναι ανοιχτά 24/7, δεν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα.

Άσε το κινητό στο αθόρυβο
Εκτός κι αν η δουλειά σου εξαρτάται απόλυτα από το τηλέφωνο. Σε αυτήν την περίπτωση, αν έχεις ringtone τον ύμνο του Ολυμπιακού ή κάτι παρεμφερές, βάλ’ το απλά στη δόνηση. Ωστόσο, προσπάθησε να περιορίσεις τη χρήση του κινητού στο ελάχιστο – το αντίθετο δείχνει ασέβεια.

Μην πειραματιστείς με το ντύσιμό σου
Παίξε εκ του ασφαλούς. Μην φορέσεις τζιν και μπλούζα με στάμπα. Φόρα ένα μονόχρωμο παντελόνι και ένα πουλόβερ ή ένα χαλαρό πουκάμισο.

Μη νιώσεις πολύ άνετα
Ναι, καλά διάβασες. Πρόσεχε, γιατί αν νιώσεις πάρα πολύ άνετα, είναι πιθανό να πεις ατάκες όπως «Η αλήθεια είναι ότι είναι λίγο κακομαθημένος, δεν μαζεύει ποτέ το πιάτο του» ή «Αν δεν του πω να πλύνει τα δόντια του, ξεχνιέται. ‘Οπως μάθει κανείς».

Αν παρεκτραπείς: Συμπλήρωσε στο τέλος «Κι εμένα η μάνα μου αυτά μου έκανε». Ίσως και να μην πιάσει, αλλά είναι μάλλον η μόνη λύση.

Φάε όλο σου το φαί
Αν δεν κάνεις καλή εντύπωση στον πατέρα, δεν πειράζει. Αν δεν κάνεις καλή εντύπωση στη μητέρα, πιθανώς να μην έχει και πολύ μέλλον αυτή η σχέση. Προσπάθησε λοιπόν, όσο χάλια και αν είναι το φαγητό να φας όλο το πιάτο. Φρόντισε επίσης να σχολιάσεις το πόσο νόστιμο είναι. Αν αγαπάς το κορίτσι σου, θα ζητήσεις να σου βάλει λίγο ακόμα.

Αν παρεκτραπείς: Δεν έχει τέτοια εδώ. Τρως και γνέφεις καταφατικά δηλώνοντας πόσο νόστιμο είναι το φαγητό.

Μην υπερβάλλεις γενικά
Γενικά, προσπάθησε οι αντιδράσεις σου να είναι εντός ρων ορίων της κανονικότητας. Μην ξεκαρδιστείς σε κάποιο αστείο, μην ξεφωνήσεις αν συμφωνήσεις κάπου, όλα αυτά δείχνουν ότι προσπαθείς πολύ να τους κάνεις να σε συμπαθήσουν. Να είσαι μετρημένος, όπως λένε και οι γονείς σου. Και όλοι οι γονείς, πάνω κάτω τα ίδια θέλουν από τα παιδιά τους.

Αν παρεκτραπείς: Κι αν κάπου δείξεις υπερβολικό ενθουσιασμό, δεν πειράζει άνθρωποι είμαστε. Φρόντισε, απλώς, να μην το ξανακάνεις.

Source link

Από την σελίδα in2life.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ