Γιατί οι νέρντουλες είναι οι καλύτεροι σύντροφοι

3

Οι σουπιές όταν είναι σε περίοδο αναπαραγωγής κάνουν τα εξής: Οι θηλυκές κατεβαίνουν στον πυθμένα της θάλασσας και περιμένουν και οι αρσενικές ανεβαίνουν λιγο πιο ψηλά, μάχονται μεταξύ τους και έπειτα όποιοι σουπιοί έχουν επικρατήσει, πάνε στον πυθμένα και γκομενίζουν με τις θηλυκές. Ωστόσο, κάποιοι αρσενικοί σουπιοί που γνωρίζουν ότι δεν έχουν το σωματικό πλεονέκτημα, μεταμορφώνονται σε θηλυκές σουπιές – η σουπιά είναι κάτι σαν τον χαμαιλέοντα-, κατεβαίνουν στον πυθμένα και αναπαράγονται χωρίς να κινδυνέψουν. Και το πιο ενδιαφέρον από την αναπαραγωγική διαδικασία της σουπιάς είναι ότι θα επιλέξει την πιο «έξυπνη» σουπιά να τη γονιμοποιήσει.

Όσον αφορά το ανθρώπινο γένος, ήρθε ο καιρός να το παραδεχτούμε. Η εποχή του σέξι πολλά βαρύ αρσενικού έχει περάσει και έχει αφήσει πίσω μόνο τα μούσκουλα. Τα διεθνή πρότυπα ομορφιάς από τον Marlon Brando και τον George Clooney έχουν μεταβεί στον Tom Hardy και τον Ryan Reynolds, οι οποίοι είναι εμφανώς πιο «φλώροι». Ο γυναίκειος πληθυσμός έχει αρχίσει να προτιμά τους πιο ευφυείς συντρόφους γιατί πρέπει να εξελισσόμαστε σαν είδος.

Γιατί η ευφυία είναι σέξι
Ναι, ένας nerd δεν είναι απαραίτητο να είναι ευφυής, αλλά η κριτική ικανότητα και η μόρφωση είναι δείγματα ευφυούς ανθρώπου. Ο nerd ακονίζει το μυαλό του καθημερινώς, μέσα από video games, μουσική και επικαιρότητα, έχοντας κάθε μέρα μάθει κάτι καινούριο. Και, πίστεψε μας, όταν έχει κάθε μέρα να συζητήσει κάτι μαζί σου, δε θα βαρεθείς εύκολα.

Γιατί είναι ντροπαλοί
Υπάρχει λόγος που είναι nerds. Προτιμούν στον ελεύθερο χρόνο τους να ασχοληθούν με αυτά που μπορεί το pc τους να κάνει παρά να πάνε για καφέ και socializing. Αυτό, τους κάνει να μην έχουν και ιδιαίτερα υψηλές κοινωνικές δεξιότητες. Αλλά οι ντροπαλοί άνθρωποι είναι μυστήριοι, χρειάζεται χρόνος να τους κάνεις να σου ανοιχτούν και κρύβουν, συνήθως, μία πολύπλοκη-έτοιμη να την εξερευνήσεις προσωπικότητα πίσω από το σφραγισμένο στόμα τους.

Γιατί έχουν χιούμορ
Χωρίς απαραίτητα να το πιάνουν όλοι. Ναι , αυτό δεν κάνει το χιούμορ τους υπερβολικά δημοφιλές, αλλά σίγουρα είναι πρωτότυπο. Ο nerd έχει ανακαλύψει το 9gag τρία χρόνια πριν από εσένα, σου έχει πει τα καλύτερα αστεία προτού μεταφραστούν και γίνουν trends στο Twitter και έχει δει –και σου έχει δείξει- τα καλύτερα fail video πριν τα ανεβάσουν με τίτλο «Δείτε τα πριν τα κατεβάσουν». Στην ουσία, το πρόβλημα με το χιούμορ του nerd, είναι ότι καταλαβαίνει το αστείο πριν από το μέσο όρο.

Γιατί δεν είναι ούγκανα
Ξέχασε τις βραδιές με πίτσα, μπάλα  –όχι στο ποδόσφαιρο, το μπάσκετ μας αρέσει- και «τεστοστερόνη» να ξεχειλίζει από παντού. Ο nerd θα σε βάλει στο τριπάκι να κάνεις καινούρια πράγματα. Θα ψηθεί να πάει στο πλανητάριο, θα ψάξει στο σινεμά για μία ταινία με χιτσχοκικό μοτίβο και όχι τις χολιγουντιανές κλισέ ταινίες περιπέτειας. Συγκεκριμένα, η πιο ουγκ στιγμή του, θα είναι όταν χάνει στο αγαπημένο του online παιχνίδι.

Γιατί έχουν εμπεριστατωμένη άποψη
Μπορεί να μη συμφωνείς μαζί τους, μπορεί καν να μην έχουν δίκιο. Όταν μιλάς όμως με έναν nerd, ξέρεις ότι θα επιχειρηματολογήσει. Οι ατέλειωτες ώρες που έχει φάει σε ντοκιμαντέρ και βίντεο στο youtube τον έχουν οπλίσει με τις απόψεις που κυριαρχούν επί παντός επιστητού. Και ναι, αν τους μιλήσεις για τη θεωρία της επίπεδης γης θα σε βγάλουν knock out.

Γιατί ξέρουν από τεχνολογία
Μέχρι πρότινος έπρεπε ο άντρας να είναι δυνατός για να κάνει τις δουλειές στο σπίτι που δεν μπορεί βαριέται να κάνει η γυναίκα. Πλέον ο ρόλος του άντρα έχει αλλάξει. Είναι αρμόδιος να ρυθμίσει ό,τι gadget έχετε αγοράσει και πριν από αυτό, να έχει βρει το καλύτερο στην πιο συμφέρουσα τιμή. Αν το ανδρικό πρότυπο έχει καθιερωθεί με αυτόν τον τρόπο, ο nerd είναι το alpha male – κυρίαρχο αρσενικό-.

Γιατί δεν είναι κοινότυποι
Είναι μια ομάδα ανθρώπων που διαφέρουν ακόμα και μεταξύ τους. Τις μεγαλύτερες διαφωνίες δεν θα τις ακούσεις μεταξύ ενός τύπου παλιάς κοπής και ενός νερντ, γιατί ο νερτν βαριέται να συζητήσει με έναν τέτοιο άνθρωπο. Ο νερτν, αν δει ότι μπορείς να συζητήσεις, θα διαφωνήσει μόνο και μόνο για να κάνει το συνήγορο του διαβόλου και θα καταφέρει να πάει τη συζήτηση από την επιστήμη της βιολογίας, στη φιλοσοφία της ηθικολογίας, το οποίο μπορεί να είναι μεν σπαστικό, αλλά καταλήγεις πάντα να κάνεις ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Ωστόσο αν αυτό σου ακούγεται βαρετό, καλύτερα να μη μπλέξεις με έναν nerd.

Κι αν διαφωνείς, θυμήσου την αντίδραση της Τάμτα σε αυτόν τον music nerd:

Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ