Γιατί πονάει το στήθος μου;

4

Ναι, είναι τρομακτικός πόνος, όχι, πιθανότατα δεν σημαίνει ότι πεθαίνεις –καλού κακού, όμως, κλείσε ένα ραντεβού στον γιατρό να είσαι σίγουρος. Για μια πρώτη ματιά, εμείς ανατρέξαμε όπως πάντα στους φίλους μας στο Iatronet.gr, και μάθαμε ότι ο πόνος στο στήθος μπορεί να σημαίνει κάτι από τα εξής.

Περιμένεις περίοδο: Είναι ορμονικό ζήτημα, και μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε γυναίκα λίγο πριν ή κατά τη διάρκεια της περιόδου, σε οποιαδήποτε ηλικία. Είναι απολύτως φυσιολογικό, και μπορείς να πάρεις παυσίπονα για να ανακουφίσεις τον πόνο.

Είσαι έγκυος: Οι ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν απότομα κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης μπορεί να προκαλέσουν τα γνωστά συμπτώματα της ναυτίας και της έντονης όρεξης για φαγητό, αλλά μπορεί να προκαλέσουν και πόνο στο στήθος. Παυσίπονα σε αυτή την περίπτωση παίρνεις μόνο με συμβουλή γιατρού.

Θηλάζεις: Η υγρασία του στόματος του μωρού μπορεί να προκαλέσει πόνο στις θηλές, αλλά και να αυξήσει τον κίνδυνο μολύνσεων προκαλώντας πληγές.

Φταίνε κάποια φάρμακα που παίρνεις: Οποιοδήποτε φάρμακο περιέχει ορμόνες μπορεί να προκαλέσει πόνο στο στήθος, ακριβώς όπως η ξαφνική αύξηση των ορμονών πριν την περίοδο. Επίσης, τον ίδιο πόνο μπορεί να προκαλέσουν και κάποια συγκεκριμένα είδη αντικαταθλιπτικών. Συμβουλεύσου τον γιατρό σου για εναλλακτικές του φαρμάκου που παίρνεις.

Έχεις κύστη στο στήθος: Οι κύστες δεν είναι σπάνιο φαινόμενο σε γυναίκες άνω των 35. Πρόκειται για μπλοκαρισμένους αδένες της περιοχής, που γεμίζουν με νερό. Συνήθως είναι ακίνδυνες, αλλά μπορεί να προκαλέσουν πόνο. Ο γιατρός θα σου προτείνει πιθανές λύσεις.

Κάπου χτύπησες: Οποιοδήποτε τραύμα στο στήθος μπορεί να προκαλέσει πόνο. Από μια εγχείρηση, μέχρι ένα χτύπημα ή ένα τράνταγμα στο αυτοκίνητο ενώ φορούσες ζώνη, μπορεί να προκαλέσει πόνο. Μην ξεχνάς ότι τραυματισμός μπορεί να συμβεί και στους μυς της περιοχής, αν για παράδειγμα έκανες έντονη γυμναστική ή κολύμπι.

Κρύωσες: Διάφοροι ιοί, όπως το κοινό κρυολόγημα της γρίπης μπορούν να προκαλέσουν πόνους στο στήθος. Αυτό είναι που ο κόσμος αποκαλεί ψύξη. Χαρακτηριστικό γνώρισμα του συγκεκριμένου πόνου είναι ότι χειροτερεύει αν ασκήσεις πάνω του πίεση με το χέρι.

Έχεις μεγάλο στήθος: Μερικές φορές, το μεγάλο στήθος προκαλεί υπερβολική πίεση και πόνο τόσο στην ίδια την περιοχή, όσο και στην πλάτη, το λαιμό και τους ώμους. Βεβαιώσου ότι φοράς το σωστό νούμερο σουτιέν, που στηρίζει κατάλληλα και επαρκώς το στήθος.

Όπως και να ‘χει, με βεβαιότητα πού οφείλεται ο πόνος στο στήθος μπορεί να σου πει μόνο γιατρός. Ειδικά αν ο πόνος επιμείνει πάνω από μια-δυο μέρες, κλείσε ραντεβού άμεσα.

Source link

Από την σελίδα in2life.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ