ΔΑΣ Θεσσαλονίκης: Ενημέρωση για νυχτερινά, εξαιρέσιμα, ΜΑΠ, εκλογική αποζημίωση

9

Ενημέρωση για νυχτερινά-εξαιρέσιμα, Μ.Α.Π., εκλογική αποζημίωση, παρέχει με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ Θεσσαλονίκης:

«Στις 14/5/2019 συνεδρίασε το δ.σ. του ΣΕΔΘ. Η ΔΑΣ για ακόμη μία φορά έθεσε ως θέμα συζήτησης την μη πληρωμή για μήνες των νυχτερινών-εξαιρέσιμων στην καθαριότητα και άλλες υπηρεσίες, την μη απόδοση όλων των Μέσων Ατομικής Προστασίας αλλά και την αποζημίωση των εργαζομένων για την συμμετοχή τους στην οργάνωση της εκλογικής διαδικασίας.

1.Για το θέμα των νυχτερινών-εξαιρέσιμων, ειδικά στην καθαριότητα, ο εμπαιγμός της διοίκησης Μπουτάρη προς τους εργαζόμενους συνεχίζεται. Χρωστούνε στους εργαζόμενους 2 μήνες από το 2018 και από τον Φλεβάρη και μετά για το 2019. Οι υποσχέσεις για πληρωμή ενός μήνα στα τέλη του Μάη, δεν αλλάζουν την κατάσταση. Τονίσαμε πως απέναντι στον εμπαιγμό της διοίκησης οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν οργανωμένη απάντηση. Καλέσαμε την πλειοψηφία του ΣΕΔΘ («Δύναμη Ενότητας»-ΑΔΗΚ-ΔΑΚΕ) να αφήσουν τα μισόλογα και να εφαρμόσουν την απόφαση για αποχή από εργασία τις Κυριακές στην υπηρεσία καθαριότητας.

2.Όσον αφορά τα Μ.Α.Π., δεν έχουν αποδοθεί όλα και σε όλους τους εργαζόμενους. Να σημειωθεί ότι εξακολουθούν να υπάρχουν οι ελλείψεις σε υλικά και εργαλεία, με συνέπεια οι εργαζόμενοι να επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο στην εργασία τους. Προβλήματα υπάρχουν και με τον στόλο των οχημάτων του δήμου, γιατί η γνωστή ιδιωτική μεγαλοεταιρία που έχει την εργολαβία της συντήρησης των οχημάτων, για τους δικούς της λόγους εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα σταμάτησε να συντηρεί τα οχήματα και το μηχανουργείο  δεν έχει ανταλλακτικά για να κάνουν τις συντηρήσεις οι εργαζόμενοι του δήμου.

3.Για την εκλογική αποζημίωση (το λεγόμενο «εκλογικό επίδομα»). Μέχρι την ώρα που γράφεται η ανακοίνωση δεν έχει εκδοθεί η υπουργική απόφαση που θα καθορίζει τον αριθμό των εργαζομένων και το ποσό της εκλογικής αποζημίωσης για όσους εργαστούν για τις εκλογικές διαδικασίες. Από ότι φημολογείται το ποσό θα κινηθεί γύρω στα 200 ευρώ καθαρά. Στην συνεδρίαση του δ.σ. τονίσαμε ότι πρέπει να διασφαλιστεί ότι όσοι εργαστούν για τις εκλογικές διαδικασίες (κουβάλημα υλικών, αγγελιοφόροι αποτελεσμάτων κ.α.) θα πάρουν και την εκλογική αποζημίωση. Να μην συμβεί αυτό που έγινε σε προηγούμενες εκλογές π.χ. το 2014 και αρκετοί εργαζόμενοι κυρίως από την καθαριότητα δεν πληρώθηκαν.

Για  όλα τα παραπάνω καταθέσαμε την εξής πρόταση:

Να βγει ανακοίνωση του σωματείου  για την αποχή από εργασία τις Κυριακές στην υπηρεσία καθαριότητας και να γίνουν περιοδείες στα εργοτάξια από τα μέλη του δ.σ. για ενημέρωση των συναδέλφων. Τις 2 Κυριακές των εκλογών η αποχή από εργασίες που αφορούν εργασίες καθαριότητας συνεχίζεται κανονικά. Να εργαστούν μόνο όσοι δουλέψουν αποκλειστικά για τις εκλογικές διαδικασίες ( κουβάλημα υλικών, αγγελιοφόροι κ.α.). Δεν μαζεύουμε σκουπίδια. Να ζητήσει το σωματείο από την διοίκηση του δήμου τις ονομαστικές καταστάσεις όσων εργαστούν για τις εκλογικές διαδικασίες. Κάθε συνάδελφος που θα καλεστεί να δουλέψει για τις εκλογές να απαιτήσει έγγραφο που τον εντάσσει στο εκλογικό συνεργείο.

Υποτίθεται ότι η πρόταση μας έγινε δεκτή από τα υπόλοιπα μέλη του δ.σ. Αναμένουμε την υλοποίηση της. Ανεξάρτητα από τι θα πράξει η πλειοψηφία του ΣΕΔΘ καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στη αποχή και να κινηθούν σύμφωνα με την πρόταση της ΔΑΣ»

To βρήκαμε εδώ

Από την σελίδα aftodioikisi.gr
  • ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ