Δεν θα διωχθεί ο μουφτής των Τ/κ στην Τουρκία για τη ΦΕΤΟ

Δεν θα εκδιωχθεί τελικά ο «υπουργός θρησκευτικών υποθέσεων» και μουφτής των Τ/κ, Ταλίπ Αταλάι που κατηγορείτο ως μέλος της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν (ΦΕΤΟ), καθώς μετά την έρευνα του Γενικού Εισαγγελέα στην Τουρκία δεν βρέθηκαν αποδεικτικά στοιχεία εναντίον του.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Αταλάι δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των ατόμων που χρησιμοποιούσαν το αποκωδικοποιημένο πρόγραμμα επικοινωνίας ByLock, ούτε βρέθηκε κάποια δραστηριότητά του στην Τράπεζα Ασία, που ανήκει σε συνεργαζόμενα με τη ΦΕΤΟ σωματεία και συντεχνίες. Επίσης, γνωστά του πρόσωπα κατέθεσαν ότι ο Αταλάι συνεχώς καταδίκαζε με δηλώσεις του την οργάνωση του Γκιουλέν και γι’ αυτό «αποφασίστηκε να μην περιληφθεί στις διώξεις».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ταλίπ Αταλάι είχε αφεθεί ελεύθερος υπό όρους μετά την σύλληψή του στο Ντιγιάρμπακιρ στις 10 Ιουλίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ


o kalikantzaros.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Διευκρινίζεται ότι δεν υιοθετούμε οποιοδήποτε σχόλιο το οποίο εκφράζει αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Υβριστικά και ρατσιστικού περιεχομένου σχόλια και χρήστες που προβαίνουν σε αυτά θα αποκλείονται χωρίς προειδοποίηση.

Source link

Αφήστε μια απάντηση