ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ | Το γιαούρτι τελικά έχει και αντικαρκινικές ιδιότητες

2

Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και ασβέστιο, χαμηλό σε θερμίδες και συνδυάζεται ωραιότατα με φρούτα ή/και δημητριακά για ένα πλήρες θρεπτικό γεύμα.

Πόσο καλύτερο μπορεί να γίνει; Ε ναι λοιπόν, το γιαούρτι μειώνει και τον κίνδυνο ανάπτυξης προκαρκινικών μορφωμάτων.

Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η κατανάλωση δύο ή περισσότερων μερίδων γιαουρτιού την εβδομάδα, συμβάλλει σε μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης προκαρκινικών αδενωμάτων στο έντερο.

Τα δεδομένα της μελέτης δείχνουν ότι η θετική επίδραση του γιαουρτιού είναι ακόμη εντονότερη για τα μορφώματα (πολύποδες) που είναι πιο πιθανό να εξελιχθούν σε καρκίνους.

Προηγούμενες έρευνες έχουν ήδη δείξει τα θετικά αποτελέσματα του γιαουρτιού στην ανάπτυξη καρκίνου, ενώ η νέα μελέτη είναι η πρώτη που διερευνά τη συσχέτιση μεταξύ γιαουρτιού και προκαρκινικών αδενωμάτων.

Δείτε εδώ μερικές λαχταριστές συνταγές με γιαούρτι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Source link

Από την σελίδα in2life.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ