Δ. Βύρωνα: Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα

0

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους κατοίκους και τους επαγγελματίες και για να μην επιβαρύνεται η πόλη από τα απορρίμματα που συσσωρεύονται , οι εργαζόμενοι του Δ. Βύρωνα στην καθαριότητα αποφάσισαν την αναστολή των κινητοποιήσεων.

Δείτε τι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

«Το σωματείο εργαζομένων και οι εργαζόμενοι με στένος υπερασπιζόμαστε  το δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα του Δήμου και αγωνιζόμαστε  εναντία στην εισβολή ιδιωτικών εταιρειών και εργολάβων στη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου. Η Δημοτική αρχή αξιοποιώντας το πρόσφατο νόμο της Ν.Δ εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο να υπογραφούν συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρίες. Αυτό ανοίγει τις πόρτες στα ιδιωτικά συμφέροντα και αγωνιζόμαστε να μην γίνει.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρωθήκαμε  στη αίθουσα του δημοτικού συμβούλιου και απαιτήσαμε  από τον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβούλιου να αποσυρθούν οι τρεις εισηγήσεις 1. Μεταφορά στερεών Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών & Κατεδαφίσεων ( ΑΕΚΚ) προς ανακύκλωση.

  1. Συνεργασία με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ (Ε.Ε.Α.Α.) για την αποκομιδή γυαλιού ανακύκλωσης του Δήμου Βύρωνα.
  2. Συνεργασία με την Εταιρεία ανακύκλωσης ενδυμάτων & υποδημάτων RECYCOM για την ανακύκλωση μεταχειρισμένων ρούχων του Δήμου Βύρωνα.

Δυστυχώς ο Πρόεδρος του Δ.Σ καθώς και ο Δήμαρχος επέμεναν το θέμα να συζητηθεί στην συνεδρίαση. Αυτό ειχε  ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην αποχωρήσουμε και  σχεδόν όλες οι  δημοτικές παρατάξεις να αποχωρήσουν και να μην πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Δ. Συμβούλιου.

Αμέσως μετά από αυτή την εξέλιξη το σωματείο  ζήτησε νέα συνάντηση με τον Δήμαρχο η οποία δεσμεύτηκε ότι θα γίνει σήμερα Τρίτη.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους κατοίκους και τους επαγγελματίες   και για να μην επιβαρύνεται από  τα απορρίμματα που συσσωρεύονται  η πόλη, οι εργαζόμενοι αναστέλλουμε την κινητοποίηση.

Θα προσέλθουμε στη συνάντηση επιμένοντας στην υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του Δήμου, ζητώντας να μην υπογραφούν συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρίες και να ξεκινήσει η συζήτηση για τον επανασχεδιασμό της υπηρεσίας καθαριότητας, με προστασία του περιβάλλοντος, με σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων, που κάτω από δύσκολες συνθήκες καθαρίζουν την πόλη. Με λιγότερα απορρίμματα στο ΧΥΤΑ, με ενίσχυση της ανακύκλωσης , με αγορά εξοπλισμού, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Χωρίς ιδιωτικές εταιρίες και εργολάβους.

Ο αγώνας δεν σταματά θα είναι διαρκείς για  καλύτερη καθαριότητα στην πόλη, χωρίς ιδιωτικά συμφέροντα και με λιγότερο κόστος για τους κατοίκους.

Αυτόν τον αγώνα θέλουμε να τον δώσουμε μαζί με τους κατοίκους             και τους φορείς της. Είναι υπόθεση όλων μας.  Μας αφορά όλους».

 

To βρήκαμε εδώ

Από την σελίδα aftodioikisi.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ