Ελλαδα : Στο στόχαστρο του Π. Κουρουμπλή τα έγγραφα με τις παρατάσεις στα δρομολόγια του «Αγία Ζώνη ΙΙ»

2

Ελλαδα :

Στο στόχαστρο της ηγεσίας του υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχουν μπει οι δύο παρατάσεις για συνέχιση των δρομολογιών του που έχει λάβει το τελευταίο χρονικό διάστημα, το δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Από την πρώτη στιγμή που ο Παναγιώτης Κουρουμπλής πληροφορήθηκε για τη βύθιση του πλοίου απαίτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου να ελέγξουν όλες τις επιθεωρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο συγκεκριμένο πλοίο και να αποδοθούν, εάν τυχόν υπάρχουν, ευθύνες σε υπάλληλους κι όχι μόνο.

Τα επίσημα έγγραφα του Κλάδου Ελέγχου Πλοίων του υπουργείου Ναυτιλίας που δημοσίευσε η ιστοσελίδα 902.gr, το δεξαμενόπλοιο φέρεται να έχει πάρει το πρώτο «πράσινο φως» για τη συνέχιση των δρομολογίων του στις 26 Ιουλίου, καθώς μια μέρα αργότερα (27 Ιουλίου του 2017) έληγε το πιστοποιητικό αξιοπλοΐας του. Η πρώτη παράταση είχε ισχύ μέχρι τις 6 Αυγούστου. Στην συνέχεια ακολούθησε και δεύτερη παράταση μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου. Στο δεξαμενόπλοιο πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι και στο πρωτόκολλο γενικής επιθεώρησης του πλοίου αναφέρεται ότι « η επιθεώρηση του πλοίου έγινε στο λιμάνι του Περάματος κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι το σκάφος, οι μηχανές και ο υπόλοιπος εξοπλισμός του πλοίου τηρούν τις απαιτήσεις των κανονισμών και διατάξεων που ισχύουν».

Τα έγγραφα αυτά σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας neaselida.gr  ήταν τα πρώτα που έφτασαν στα χέρια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Ο κ. Κουρουμπλής, έδωσε εντολή να περαστούν από «κόσκινο», προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όλα έγιναν σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος.

Δείτε τα έγγραφα

Source link