Εργαζόμενοι ΟΤΑ Θεσσαλονίκης: Να καταργηθούν οι ΠΝΠ που ισοπεδώνουν τα εργασιακά δικαιώματα

0

Να καταργηθούν οι εννέα ΠΝΠ που ισοπεδώνουν όσα εργασιακά δικαιώματα είχαν μείνει όρθια από την προηγούμενη κυβέρνηση ζητά με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά:

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Η κυβέρνηση- με αφορμή την πανδημία – προχώρησε στην έκδοση εννέα – μέχρι στιγμής- ΠΝΠ, σε πέντε νόμους που τις επικυρώνουν, 350 (!!) υπουργικές αποφάσεις, σε δεκάδες εγκυκλίους..Μια προσεκτική ματιά στις ΠΝΠ φανερώνει ότι η κυβέρνηση «αξιοποιώντας» την πανδημία, βρήκε την ευκαιρία να ισοπεδώσει όσα εργασιακά δικαιώματα είχαν μείνει όρθια από τον οδοστρωτήρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ..

Με λίγα λόγια η περίοδος της καραντίνας αποτέλεσε μία πρόβα τζενεράλε για την « επόμενη μέρα» στους δήμους.. εκ περιτροπής εργασία, τηλεργασία, τσάκισμα του σταθερού εργάσιμου χρόνου, ελαστικές σχέσεις εργασίας ( τετράμηνα, παράταση συμβάσεων ορισμένου χρόνου), υπηρεσίες σε ιδιώτες με γρήγορες διαδικασίες- στο δρόμο που χάραξε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της λαϊκής δυσαρέσκειας και του εργατικού κινήματος μπροστά σ΄όλα αυτά, η κυβέρνηση έσπευσε να επιτρέψει ξανά την πολιτική επιστράτευση και την επίταξη των απεργών..

Συνάδελφοι

Η «επόμενη μέρα» είναι ήδη εδώ.. Η πανδημία και τα μέτρα διαχείρισής της έδρασαν σαν θρυαλλίδα των εξελίξεων, πυροδοτώντας τη βαθύτερη κρίση, όπως όλα δείχνουν, μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο.. Η βαθιά τούτη κρίση, όπως και η δεκαετή που προηγήθηκε,  θα έχει μεγάλες επιπτώσεις στην ζωή μας.. εκτόξευση (πάλι) της ανεργίας, μείωση μισθών, δραστική επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων θα συνοδευτούν με αύξηση φόρων, με πιθανές μειώσεις συντάξεων και μισθών στο δημόσιο.. ο «λογαριασμός» πάλι σ΄εμάς… ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ, ΑΣ ΜΗ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ  ΞΑΝΑ… ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ…

Η διάλυση της δημόσιας υγείας, τα ανύπαρκτα μέτρα και μέσα για την προστασία μας, για την ασφάλεια μας στους χώρους δουλειάς (ο κλάδος μας μετρά δεκάδες νεκρούς τα τελευταία χρόνια), οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι στρατιές ανέργων, οι πλειστηριασμοί, οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, σε υποδομές και μέσα.. δεν εμφανίστηκαν τώρα συνάδελφοι, με τον κορονοϊο προϋπήρχαν.. Στις συνθήκες της πανδημίας πήραν τεράστια έκταση, οδηγώντας κάποιες και σε απάνθρωπες επιλογές.. όπως  το να αποφασίζει ένας γιατρός αν ο άρρωστος θα ζήσει ή θα αφεθεί να πεθάνει..

Μέσα σ αυτό το περιβάλλον- το καθόλου ευοίωνο -συνάδελφοι ήρθαν οι συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά – που το σωματείο μας δυναμικά συμμετείχε σ αυτές- και δημιούργησαν αγωνιστική ανάταση και αισιοδοξία στην πλειοψηφία του λαού μας. Ήταν μία ουσιαστική απάντηση στην επιδίωξη της κυβέρνησης να βάλει στον γύψο τις εργατικές διεκδικήσεις..αλλά εμείς αποδείξαμε ότι και τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή και μάλιστα δυνατή..

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Το σωματείο μας από την αρχή της πανδημίας μπήκε στην πρώτη γραμμή..Δε κατέβασε ρολά, δε μπήκε σε καραντίνα.. τα μέλη του ΔΣ του δεν «εξαφανίσθηκαν,  όπως έκαναν συνδικαλιστές άλλων δυνάμεων.

Όλο αυτό το διάστημα κάθε άλλο παρά με σταυρωμένα χέρια δε μείναμε.. κάναμε δεκάδες παρεμβάσεις σε διοικήσεις δήμων  για την λήψη μέτρων προστασίας των συναδέλφων μας στους χώρους δουλειάς, για να δοθούν όλα τα μέσα ατομικής προστασίας.. Βάλαμε φρένο σε αυθαιρεσίες δημοτικών αρχών που είχαν να κάνουν με  την εκ περιτροπής εργασία, με την τηλεργασία, με την διεύρυνση του ωραρίου, με την υπερωριακή απασχόληση, την μετακίνηση σε αλλότρια καθήκοντα, την απληρωσιά συναδέλφων σε δημοτικές επιχειρήσεις.. κάναμε παρέμβαση ώστε να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση για «προληπτικούς» λόγους στον δήμο Λαγκαδά… σταθήκαμε δίπλα στους συναδέλφους μας σε κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα τους..

ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ.. ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΔΥΝΑΤΑ..

                                               ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ  ΤΩΝ  ΠΝΠ ( και των νόμων που τις επικυρώνουν)
  • ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ  ΤΩΝ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ  ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

ΧΩΡΙΣ  ΟΡΟΥΣ  ΚΑΙ  ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ  ( ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ,

ΠΑΙΔΙΚΟΙ  ΣΤΑΘΜΟΙ, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, ΚΗΦΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ

ΔΟΜΕΣ, ΜΑΖΙΚΟ  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ)

  • ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΧΩΡΙΣ  ΟΡΟΥΣ  ΚΑΙ  ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ  ΠΟΥ  ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ  ΜΕ  ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ  ΜΙΣΘΩΣΗΣ

ΕΡΓΟΥ  ΣΤΗΝ  ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ  ΤΩΝ  ΣΧΟΛΙΚΩΝ  ΚΤΙΡΙΩΝ

  • ΚΑΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ

ΟΜΙΛΩΝ, ΕΞΩ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ  ΑΠΟ  ΤΟΥΣ  ΔΗΜΟΥΣ

  • ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ  ΚΡΑΤΙΚΗΣ  ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ
  • ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΠ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

  • ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ  ΣΤΟΥΣ  ΧΩΡΟΥΣ  ΔΟΥΛΕΙΑΣ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ  ΑΠΟ  ΤΑ  ΒΑΕ
  • ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ
  • ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ 13ου– 14ου ΜΙΣΘΟΥ

To βρήκαμε εδώ

Από την σελίδα aftodioikisi.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ