Καλικαντζαρος Νεα – Ειδησες απο ολο τον κοσμο
Σεξουαλικοτητα

Η κάλυψη των κενών της αντιρετροϊκής αγωγής και το τέλος της επιδημίας του HIVΗ κάλυψη των κενών της αντιρετροϊκής αγωγής και το τέλος της επιδημίας του HIV

Η καθημερινή λήψη αντιρετροϊκής αγωγής (ART), η οποία καταστέλλει τον ιό HIV σε επίπεδα μη ανιχνεύσιμα στις αιματολογικές εξετάσεις, μπορεί να σώσει τη ζωή των ατόμων που ζουν με τον ιό, καθώς και να προλάβει τη μετάδοσή του σε άλλους. Ωστόσο, επιστήμονες από το ινστιτούτο αλλεργιών και λοιμωδών νοσημάτων των ΗΠΑ τονίζουν ότι είναι απαραίτητο να γίνουν πιο στοχευμένες παρεμβάσεις της δημόσιας υγείας σε επίπεδο κοινότητας, οι οποίες θα απευθύνονται σε πληθυσμούς με χαμηλά επίπεδα καταστολής του ιού.

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο «Annals of Internal Medicine» βρήκε ότι το ποσοστό της καταστολής του ιού σε 31.930 ενήλικες που λάμβαναν θεραπεία για τον HIV σε οκτώ διαφορετικές κλινικές των ΗΠΑ αυξήθηκε από 32% το 1997 στο 86% το 2015. Τα οφέλη της θεραπείας όμως δεν ήταν εξίσου κατανεμημένα μεταξύ των πληθυσμών με διαφορετικά δημογραφικά και κλινικά χαρακτηριστικά.  

Καθώς η ART έχει βελτιωθεί και παράλληλα οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες συστήνουν την πρώιμη έναρξή της, τα συνολικά ποσοστά καταστολής του ιού έχουν αυξηθεί. Σε κάποιες ομάδες ατόμων όμως με συγκεκριμένα δημογραφικά χαρακτηριστικά, όπως είναι οι Αφρικανοί που ζουν με τον ιό, η πιθανότητα καταστολής του ιού είναι μικρότερη. Επίσης, δεν σημειώθηκε βελτίωση στα ποσοστά καταστολής του ιού στα ετεροφυλόφιλα άτομα και στα άτομα που έκαναν ενδοφλέβια χρήση ουσιών από το 2013 έως το 2015.   

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η νέα μελέτη βοηθά στην κατανόηση των ελλειμμάτων που σχετίζονται με τη φροντίδα των ασθενών και την καταστολή του ιού, τα οποία προκαλούνται από κοινωνικοοικονομικά εμπόδια. Είναι σημαντικό όχι μόνο να εντοπιστούν τα παραπάνω εμπόδια αλλά και να ξεπεραστούν. Τονίζουν, μάλιστα, ότι η κύρια πρόκληση είναι να λάβουν την κατάλληλη θεραπεία και φροντίδα όλα τα άτομα που ζουν με τον ιό και για αυτόν τον σκοπό είναι απαραίτητες πιο αποτελεσματικές στρατηγικές.

Καθώς η δημόσια υγεία στις ΗΠΑ αγωνίζεται σε επίπεδο κοινότητας να τερματίσει την επιδημία του HIV, είναι θεμελιώδεις οι στοχευμένες παρεμβάσεις σε πληθυσμούς με χαμηλά επίπεδα καταστολής του ιού σε συνδυασμό με τα κατάλληλα σε κάθε περίπτωση πακέτα πρόληψης.

Το άρθρο επιμελήθηκε ο Κ. Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019, 10:30

Source link
Related posts

Σχετίζονται η συστολική, η διαστολική και η παλμική αρτηριακή πίεση με τη στυτική δυσλειτουργία;

admin

Επηρεάζουν οι ατμοσφαιρικοί ρύποι τη στυτική λειτουργία;

admin

Πότε η χρήση πορνό σχετίζεται με την εμφάνιση στυτικής δυσλειτουργίας;

admin

Ποια είναι τα πιο συχνά κι επικίνδυνα ψέματα που λένε οι ασθενείς στους ιατρούς

admin

Γιατί οι άνδρες του Αμαζονίου έχουν καλύτερη ποιότητα σεξουαλικής ζωής;

admin

Η ασεξουαλικότητα δεν αποκλείει τον αυνανισμό και τις σεξουαλικές φαντασιώσεις

admin