Καλοκαιρινές διακοπές, μαζί ή χώρια;

0

Κάθε σχέση είναι διαφορετική· αδύνατον να λειτουργούσαν όλες βάσει του υγιούς μοντέλου που διαβάζεις από εδώ κι από ‘κει. Ναι, υπάρχουν κάποιες συνθήκες οι οποίες καλό είναι να εφαρμόζονται, όπως το να δείχνεις εμπιστοσύνη στον σύντροφό σου. Ωστόσο πώς να κατηγορήσεις δύο ανθρώπους οι οποίοι είναι μαζί και γουστάρουν να ζηλεύουν ο ένας τον άλλο; Είναι αυτές οι μικρές άτυπες συμφωνίες που καθορίζουν τη φύση ενός ζευγαριού και κατ’ επέκταση τι αποφάσεις θα πάρουν. Τέτοιου είδους αποφάσεις καλό είναι να ζυγίζονται και να φιλτράρονται, πριν μετατραπούν σε παρορμητισμό.

Γιατί να πάτε μαζί

-Γιατί έχετε λείψει ο ένας στον άλλο

Ίσως οι ώρες εργασίας σας να μην σας επιτρέπουν να βλέπεστε. Δεν σας δίνεται η ευκαιρία να ερωτοτροπήσετε όπως θέλετε, χωρίς άγχος και σκοτούρες (και θέα θάλασσα) και αυτό σας πονάει. Θέλετε επιτέλους να περάσετε μία εβδομάδα χωρίς να ξεκολλήσετε (wink wink) ο ένας από τον άλλο. Τότε θα είναι τεράστιο λάθος να κάνετε διακοπές χώρια.

-Γιατί θέλετε να περάσετε χρόνο μαζί

Μπορεί να βλέπεστε, μπορεί και να συγκατοικείτε. Η επαφή σας όμως περιορίζεται στις συζητήσεις για το σούπερ μάρκετ, για τις δουλειές του σπιτιού και ποια σειρά θα ξεκινήσετε. Ίσως και να έχετε σκεφτεί ότι χρειάζεστε ποιοτικό χρόνο μαζί, ώστε να θυμηθείτε πώς ήταν όταν φιλοσοφούσατε κάτω από τα αστέρια.

-Γιατί δεν έχετε ξαναπάει μαζί

Έστω ότι είστε μαζί δύο χρόνια. Το προηγούμενο καλοκαίρι ίσως και να σας φάνηκε νωρίς για να πάτε μαζί διακοπές. Το φετινό όμως δεν είναι το ίδιο. Ήρθε η ώρα να δείτε με τι άνθρωπο δυνητικά θα συγκατοικήσετε. Και το πρώτο βήμα συνήθως είναι οι ζευγαροδιακοπές. 

Γιατί να πάτε χώρια

-Γιατί έχετε καιρό να πάτε με τους φίλους σας

Συνήθως αυτό συμβαίνει στις μακροχρόνιες σχέσεις. Είναι λογικό να σας έχουν λείψει «τα παλιά», να πάτε δηλαδή διακοπές με τους φίλους σας, σε ένα διαφορετικό μοτίβο από ό,τι συνηθίσατε τα τελευταία καλοκαίρια. Ωραίες και οι ήρεμες διακοπές με το ταίρι σου, αλλά σαν το 5ωρο στο τσιπουράδικο με την παρέα, δεν έχει.

-Γιατί είστε μαζί συνέχεια

Είστε από τα προνομιούχα ζευγάρια, αυτά που καταφέρνουν να περάσουν χρόνο μαζί μέσα στην ημέρα, αλλά καταφέρνουν να κάνουν και εξορμήσεις τα σαββατοκύριακα. Ίσως λοιπόν, δεδομένου ότι τον ελεύθερο χρόνο σας, τον αφιερώνετε στον σύντροφό σας, να θέλετε να περάσετε χρόνο με την παρέα σας. Αν νιώθετε αυτήν την ανάγκη, μην ανησυχείτε. Δεν είναι παράξενο, είναι απολύτως φυσιολογικό.

-Γιατί έχετε διαφορετικά ενδιαφέροντα

Δεν είναι κακό να έχετε διαφορετικά ενδιαφέροντα. Είναι κακό όμως να καταπιέζετε κάθε χρόνο τα θέλω σας για χάρη του συντρόφου σας. Αν ο ένας θέλει να κάνει ό,τι θαλάσσιο σπορ υπάρχει και ο άλλος να διαβάσει 2000 σελίδες σε μία εβδομάδα, αφενός θα πιεστείτε και αφετέρου θα ξεσπάσετε στο ταίρι σας. Από τη μία μπορείτε να βρείτε τρόπους να συνδυάσετε τα χόμπι σας βρίσκοντας ένα μέρος που να τα συνδυάζει, ενώ από την άλλη μπορείτε να κάνετε διακοπές χώρια. Αυτό εξαρτάται από εσάς και από την λίστα των νησιών που συνδυάζει τα χόμπι σας –έχει εξαντληθεί ή όχι ακόμα;

Να ανησυχήσω;

Είναι πάρα πολύ απλή η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση. Κατ’ αρχάς, ρώτα τον εαυτό σου: «Θέλω να πάμε ξεχωριστά διακοπές επειδή θέλω χρόνο μακριά του/ης ή επειδή θέλω να περάσω χρόνο με τους φίλους μου;». Αν η απάντηση είναι ότι θέλεις απλώς χρόνο μακριά του/ης, τότε υπάρχει πρόβλημα, πρέπει να το εντοπίσεις και να το πεις στον σύντροφό σου. Σε κάθε άλλη περίπτωση, εφόσον σκέφτεσαι ότι θέλεις να κάνεις διακοπές με την παρέα σου, συζήτησέ το με τον σύντροφό σου για να δεις αν βρίσκεστε στο ίδιο μήκος κύματος.

Source link

Από την σελίδα in2life.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ