Κινητοποίηση κατοίκων για τις ελλείψεις στο νοσοκομείο – Kalikantzaros News

0

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις τεράστιες ελλείψεις που παρουσιάζει σε ανθρώπινο δυναμικό και κυρίως σε ιατρικό προσωπικό το νοσοκομείο της Λήμνου, πραγματοποίησαν εκατοντάδες κάτοικοι του νησιού στο προαύλιο του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, ζήτησαν να δοθεί άμεσα λύση στην υποστελέχωση του νοσοκομείου και να σταματήσει η ταλαιπωρία των περίπου 18.000 μόνιμων κατοίκων του νησιού. Στη συγκέντρωση διαβάστηκε και το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου του νησιού.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας χαρακτηρίστηκε ως ιδιαίτερα δυναμική για τα δεδομένα της Λήμνου και αποτέλεσε ουσιαστικά τον προάγγελο για μία γενική πανλημνιακή κινητοποίηση, η οποία θα γίνει το επόμενο διάστημα. Ήδη έχει πάρει γι’ αυτό απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο Λήμνου και θα διοργανωθεί σε συνεργασία με τους φορείς του νησιού. Παράλληλα, σχεδιάζεται η μαζική κάθοδος Λημνίων στην Αθήνα, προκειμένου να διαδηλώσουν για το θέμα του νοσοκομείου έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Χωρίς διοικητή και γιατρούς

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), το νοσοκομείο της Λήμνου εδώ και ένα χρόνο βρίσκεται χωρίς διοικητή, ενώ συνεχώς μειώνεται ο αριθμός των γιατρών βασικών ειδικοτήτων.
Ουσιαστικά    ο χειρουργικός τομέας δε λειτουργεί, αφού δε γίνονται ούτε μικρά χειρουργεία. Υπάρχει μόνο ένας επικουρικός χειρουργός, ο οποίος σήμερα κλείνει 50 ημέρες συνεχούς εφημερίας

Παράλληλα,     οι χημειοθεραπείες γίνονται από ιδιώτες γιατρούς και στοιχίζουν 200 ευρώ ημερησίως με μπλοκάκι, ενώ η μοναδική παθολόγος του νοσοκομείου αρνείται να κάνει χημειοθεραπείες, επειδή δεν περιλαμβάνονται στα καθήκοντά της. Ωστόσο, στο παρελθόν τις έκανε.

Επίσης, έφυγαν από το νοσοκομείο της Λήμνου ο ουρολόγος, ο αιματολόγος, ο ένας εκ των δύο καρδιολόγων και η μία επικουρική νεφρολόγος εκ των δύο. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να κλείσει η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, ενώ στον «αέρα» βρίσκονται και τα έκτακτα καρδιολογικά περιστατικά, αφού πολλές ημέρες το νοσοκομείο είναι ακάλυπτο από καρδιολόγο. Τέλος, μπορεί να υπάρχει ορθοπεδικός στο νοσοκομείο, αλλά ο εκτελών χρέη διοικητή αρνείται να υπογράψει τα υλικά και οι ασθενείς αναγκάζονται να απευθυνθούν σε άλλα νοσοκομεία εκτός του νησιού με πολλά έξοδα και ταλαιπωρία.

Source link
Άρθρο απο την σελίδα makeleio.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ