ΚΟΣΜΟΣ :Οι γυναίκες στη Ρωσία αμείβονται 26% λιγότερο σε σχέση με τους άνδρες

2

ΚΟΣΜΟΣ :

Η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Όλγκα Γκολοντέτς δήλωσε σήμερα ότι οι αμοιβές των γυναικών στην Ρωσία είναι κατά 26% μικρότερες των αμοιβών που παίρνουν οι άνδρες.

Σύμφωνα με την ίδια, η Ρωσία ως προ τις αμοιβές γυναικών και ανδρών υστερεί σε σχέση με πολλές άλλες χώρες. Ο μέσος μισθός των ανδρών με βάση τα στοιχεία του 2015 έφθανε τις 38.600 ρούβλια (περίπου 600 ευρώ) και των γυναικών τις 28.000 ρούβλια (περίπου 420 ευρώ). Η μικρότερη διαφορά στους μισθούς μεταξύ ανδρών και γυναικών παρατηρείται στον εκπαιδευτικό τομέα.

Η Γκολοντέτς επεσήμανε επίσης ότι οι γυναίκες στην Ρωσία απασχολούνται σε όλους τους τομείς της οικονομίας, αλλά το ποσοστό της εκπροσώπησης τους στα όργανα εξουσίας , σε τομείς που έχουν άμεση σχέση με τις κοινωνικές παροχές και τις προοπτικές της χώρας παραμένει χαμηλό. Ως προς το ποσοστό εκπροσώπησης των γυναικών στην Βουλή, η Ρωσία σε σχέση με τις άλλες χώρες βρίσκεται στην εκατοστή θέση. «Στην Κρατική Δούμα (Βουλή-σ.σ.) οι γυναίκες εκπροσωπούν το 15% , ενώ στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας το 17%» είπε η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης , επισημαίνοντας ότι «στην κυβέρνηση οι γυναίκες εκπροσωπούνται σε ποσοστό 10%, δηλαδή είναι τρεις γυναίκες ανάμεσα στα 31 μέλη της κυβέρνησης».

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ο kalikantzaros.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Source link