Κρητική ομελέτα με σπαράγγια και αβρωνιές

9


Ξέρετε ότι : Οι αβρωνιές είναι ένα φυτό που συναντάται σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τα ονόματά του ποικίλα: Αβρωνιά, αβρουνιά, βρυωνιά, οβριά, αδρανιά. Συναντώνται ιδιαίτερα στην Κρήτη. Είναι ενδημικό φυτό του νησιού που μοιάζει με άγριο σπαράγγι, και έχει έντονη και πικρή γεύση.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ματσάκι αβρωνιές
  • 1/2 κιλό σπαράγγια
  • 4 – 5 κουταλιές λάδι
  • 6 αυγά
  • αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τις αβρωνιές, κρατώντας μόνο τα τρυφερά τους κομμάτια. Τα πλένουμε καλά και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνουμε τα βρασμένα χόρτα, τα αβγά χτυπημένα, το αλάτι και το πιπέρι. Γυρίζουμε την ομελέτα να ψηθεί και από τις δύο μεριές. Την σερβίρουμε ζεστή με λίγο τυράκι για παραπάνω γεύση.

Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ