Κυπρος – Πολίτικη: Πυρά Αν. ΚΕ κατά ΕΔΕΚ και Παπαδόπουλου για καλλιέργεια διχόνοιας

5

Κυπρος – Πολίτικη:

Διαμάχη με «φόντο» το ΓεΣΥ- Η ΕΔΕΚ και ο υποψήφιος Πρόεδρος που στηρίζει καλλιεργούν τη διχόνοια και την εμπάθεια, λέει ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος 

Η ΕΔΕΚ και ο υποψήφιος Πρόεδρος (Νικόλας Παπαδόπουλος) που στηρίζει επιτίθενται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τους πλέον απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς – καλλιεργώντας έτσι τη διχόνοια, την εμπάθεια και την υποβίβαση του πολιτικού λόγου, αναφέρει ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος σε γραπτή απάντησή του προς την ΕΔΕΚ.

“Είναι τουλάχιστον πρόκληση όταν η ΕΔΕΚ, η οποία μαζί με τον υποψήφιο Πρόεδρο που στηρίζει, καθώς και με τα στελέχη του επιτελείου του, καθημερινώς επιτίθενται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τους πλέον απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς – καλλιεργώντας έτσι τη διχόνοια, την εμπάθεια και την υποβίβαση του πολιτικού λόγου μόνο και μόνο για την αναρρίχηση στην εξουσία – να κατηγορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι δεν ενεργεί με γνώμονα την ενότητα”, σημειώνει ο κ Παπαδόπουλος. Ας κρίνει ο λαός, καταλήγει.

Νωρίτερα σήμερα η ΕΔΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την εφαρμογή του ΓεΣΥ και στην οποία διερωτάται «πώς αυτή η κυβέρνηση θα εφαρμόσει ΓεΣΥ όταν ήδη η κατάσταση στα νοσοκομεία από μέρα σε μέρα χειροτερεύσει, επιβαρύνεται και αυτό πια είναι κάτι που δεν μπορεί να αποκρυβεί».

Βασική  προϋπόθεση για την εφαρμογή του ΓεΣΥ, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση, είναι η αναδιοργάνωση των νοσοκομείων για να μπορέσουν να λειτουργήσουν εντός του ΓεΣΥ ανταγωνιστικά προς τον ιδιωτικό τομέα αλλά και για να μπορέσουν να προσφέρουν υψηλού επιπέδου περίθαλψη.

Καταλήγοντας αναφέρεται «πραγματικά διερωτόμαστε για τη σκοπιμότητα αυτής της τακτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση».

Source link