Κυπρος – Πολίτικη: Συμφωνήθηκε η ίδρυση κοινής ομάδας εργασίας για ενίσχυση της συνεργασίας Κύπρου-Ιορδανίας

Κυπρος – Πολίτικη:

Οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ιορδανίας και της Κύπρου, Αϊμάν Σαφαντί και Ιωάννης Κασουλίδης, συμφώνησαν την Τετάρτη στην ίδρυση μιας κοινής ομάδας εργασίας για παρακολούθηση κοινών θεμάτων και συμφωνιών μεταξύ των δυο χωρών, με στόχο την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε διάφορους τομείς.

Σύμφωνα με το ιορδανικό πρακτορείο ειδήσεων “Petra”, κατά τη συνάντηση που είχαν στο Αμάν, οι δυο Υπουργοί συζήτησαν για τους δεσμούς Ιορδανίας και Κύπρου και επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους να λάβουν πρακτικά μέτρα για ανάπτυξη σχέσεων στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, των επενδύσεων, του τουρισμού και του πολιτισμού.

`Οπως αναφέρεται, ο κ. Σαφαντί εξήρε την υποστηρικτική στάση της Κύπρου για την Ιορδανία εντός των θεσμών της ΕΕ, και εξέφρασε την υπερηφάνεια της χώρας του για τη διακεκριμένη συνεργασία στους τομείς της ασφάλειας και της άμυνας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους οι δυο Υπουργοί προέβησαν επίσης σε ανασκόπηση περιφερειακών θεμάτων, κυρίως της κρίσης της Συρίας, του θέματος της Παλαιστίνης, και του πολέμου κατά της τρομοκρατίας και των σκοτεινών ιδεολογιών, αναφέρεται.

Για το Παλαιστινιακό, ο κ. Σαφαντί, υπογράμμισε τη σημασία της επανέναρξης των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών για επίτευξη ειρήνης στη βάση της λύσης δυο κρατών, ως του μόνου μέσου για επίλυση της διένεξης.

Οι δυο Υπουργοί επιβεβαίωσαν επίσης την ανάγκη για εξεύρεση ειρηνικών λύσεων στις περιφερειακές κρίσης και την επίτευξη ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας.

Source link

Αφήστε μια απάντηση