Κυπρος – Πολίτικη: LIVE: Δριμύ κατηγορώ Κυπριανού κατά πάντων με «φόντο» τις Προεδρικές (pics)

5

Κυπρος – Πολίτικη:

Δριμύ κατηγορώ κατά πάντων εξαπέλυσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανου, στο Έκτακτο Συνέδριο του κόμματος του για τις Προεδρικές Εκλογές και την επικύρωση της στήριξης της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Σταύρου Μαλά, που πραγματοποιείται στη Διεθνή Έκθεση Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Κυπριανού εξαπέλυσε επίθεση κατά των τριών υποψηφίων Νίκο Αναστασιάδη, Νικόλα Παπαδόπουλο και Γιώργο Λιλλήκα αλλά και κατά των κομμάτων που τους υποστηρίζουν.

Έδωσε το σύνθημα για έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας  λέγοντας ότι από αύριο θα ριχθούν όλοι στη δουλειά ώστε «να απαλλαγούμε από τη διακυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού», η οποία θυσιάζει, όπως υποστήριξε, το Κυπριακό στο βωμό εκλογικών σκοπιμοτήτων.

Κατηγόρησε τη κυβέρνηση Αναστασιάδη ότι έπαιξε με την ελπίδα του λαού για λύση και επανένωση ωστόσο δεν τήρησε, όπως ανέφερε ο κ. Κυπριανού, τη μεγαλύτερη δυνατή συνέπεια και «αναλώθηκε σε τακτικισμούς, παλινδρομήσεις και αντιφάσεις που προκαλούσαν συνεχή πισωγυρίσματα στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού».

Μετά τα συνεχή ναυάγια, Μοντ Πελεράν 1 και 2 και στο Κρανς Μοντανά, ο κίνδυνος για οριστικοποίηση της διχοτόμησης, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, είναι σήμερα πιο ορατός από ποτέ προσθέτοντας ότι « ο κ. Αναστασιάδης παρουσιάζεται ανέτοιμος να αναλάβει ειλικρινείς και ξεκάθαρες πρωτοβουλίες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και αποτροπή των νέων τετελεσμένων που επιχειρούνται από την τουρκική πλευρά».

Αποφασίζουν με μυστική ψηφοφορία

Η μυστική ψηφοφορία είναι προγραμματισμένη για τις 12 και 45 ενώ το συνέδριο θα κλείσει με πανηγυρικοί χαρακτήρα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και σύντομη ομιλία του Άντρου Κυπριανού.

Δικαίωμα να παρευρεθούν στις εργασίες του αυριανού Συνεδρίου έχουν περίπου 1300 άτομα.

Εναλλακτικά δείτε ΕΔΩ

Source link