Οι απαίσιες τάσεις των σύγχρονων ραντεβού

11

Το smartphone άλλαξε ριζικά τον τρόπο που φλερτάρουμε. Άλλοτε για καλό, άλλοτε για κακό. Αν θέλεις να επικοινωνήσεις με κάποιον, μπορείς να το κάνεις άμεσα. Αν θέλεις πάλι να αποφύγεις κάποιον μπορείς να το κάνεις και έμμεσα και άμεσα. Πέρα λοιπόν από το πώς επηρέασε το πώς αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας, επηρέασε και τις σχέσεις μας.  Ενώ λοιπόν οι Έλληνες απλώς λέμε «δεν φαίνεται να ψήνεται», οι Αμερικάνοι έχουν βρει μία λέξη για να περιγράψουν κάθε αρνητική εξέλιξη στο φλερτ τους. Και πράγματι, αν το παρατηρήσεις, τουλάχιστον ένα από αυτά, λογικά θα σου έχει συμβεί.

Το slow fade
Slow Fade σημαίνει αργό ξεθώριασμα. Πρακτικά, ο όρος χρησιμοποιείται όταν θέλεις να πεις ότι κάποιο άτομο που βγαίνεις αρχίζει να είναι διαθέσιμος όλο και σπανιότερα. Τα μηνύματα και οι συναντήσεις αραιώνουν.

Μετά έρχεται το ghosting
Αρκετές φορές έχουμε αναφερθεί εδώ στο ghosting. Το ghosting πρακτικά είναι ένα άμεσο slow fade. Αποκαλείται ghosting από το ghost που σημαίνει φάντασμα, επειδή πρακτικά κάποιος εξαφανίζεται. Μία σχέση που ίσως δεν άρχισε ποτέ, τελειώνει χωρίς να τελειώσει ποτέ. Ακούγεται περίεργο, αλλά με απλά λόγια αυτός που κάνει ghosting, κόβει κάθε δίαυλο επικοινωνίας.

Υπάρχει και το mooning
Mooning εκ του moon, που σημαίνει φεγγάρι. Όταν κάποιος κάνει mooning, σημαίνει ότι κλείνει τις ειδοποιήσεις από τις συνομιλίες με το άτομο που φλερτάρει, γιατί μάλλον δεν ενδιαφέρεται ή θέλει να το πικάρει. Ο όρος βγαίνει από το μισοφέγγαρο που εμφανίζεται όταν βάζουμε το κινητό στην κατάσταση «Μην ενοχλείτε». Ναι αλλά εσύ ξέρεις τι θα κάνεις. 

To tuning τι είναι;
Το tuning συμβαίνει όταν κάποιος προσπαθεί να φλερτάρει ένα άτομο το οποίο δεν ενδιαφέρεται στην ουσία. Πιστεύει πολύ στο ρητό «ο επιμένων νικά» έτσι επιδίδεται σε κομπλιμέντα και άλλες τεχνικές φλερτ.

Κι αυτό το exing;
Στην Αμερική το λένε exing, από το ex που σημαίνει πρώην. Όταν κάποιος κάνει exing, σημαίνει ότι έχει παραμείνει κολλημένος σε μία παλιά σχέση του. Αυτό το άτομο συνήθως επιστρέφει στον/ην πρώην του και μετά ξαναχωρίζει.

«Ναι αλλά για το textationship δεν λέτε τίποτα»
Άλλη μία τάση που έφεραν τα smartphones. Είναι η σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ δύο ανθρώπων μέσω μηνυμάτων. Ο ένας από τους δύο μπορεί να έχει και κανονική σχέση μάλιστα.

Το haunting έχει σχέση με το ghosting;
Ναι, έχει άμεση σχέση. Όταν κάποιος κάνει haunting, στην ουσία κάνει ghosting. Haunting σημαίνει στοιχειώνω. Σου έχει συμβεί ποτέ κάποιος να έχει κόψει επικοινωνία, αλλά να σου πατάει like και κάπως να σου δείχνει ότι δεν έχει εξαφανιστεί τελείως;

Αχ αυτό το freckling
Άλλος ένας όρος στον οποίο έχουμε αναφερθεί. Μία από τις πιο απαίσιες τάσεις στα ραντεβού. Κάποιοι θα την χαρακτήριζαν άνετα ως μορφή εκμετάλλευσης. Το freckling βγαίνει από το freckles που σημαίνει φακίδες. Οι φακίδες διαρκούν όσο ο ήλιος είναι δυνατός, δηλαδή ας πούμε από την Άνοιξη μέχρι το Φθινόπωρο. Μάντεψε λοιπόν τι κάνει αυτός που κάνει freckling. Kάνει σχέση μόνο εκείνους τους μήνες. Ίσως το χειμώνα να έχει πολλές δουλειές.

Source link

Από την σελίδα in2life.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ