«ΟΧΙ» του δ.σ. Διστόμου -Αράχοβας-Αντίκυρας στις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών -Παρέμβαση εργαζομένων

2

Δυναμικές κινητοποιήσεις του Συλλόγου και των εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς το προηγούμενο διάστημα με αποτέλεσμα ένα δυναμικό «ΟΧΙ» του Δημοτικού Συμβουλίου Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας στις ιδιωτικοποιήσεις του αρθ.178.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Με τις κινητοποιήσεις αναδείχτηκε η αποφασιστικότητα των εργαζομένων να βάλουν φρένο και να ανατρέψουν τους σχεδιασμούς για την ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου και των «επενδυτών» σε βάρος της κοινωνίας και των πολιτών, προασπίζοντας τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των ΟΤΑ. Ο αγώνας αναγνωρίστηκε και επιβεβαιώθηκε και στο δημοτικό συμβούλιο του Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας την Παρασκευή 8-11-2019.

Μετά και την τοποθέτηση του Δημάρχου κ. Γιάννη Σταθά που τάχθηκε κατηγορηματικά υπέρ του ψηφίσματος, το δημοτικό συμβούλιο υπερψήφισε ΟΜΟΦΩΝΑ το ψήφισμα του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς με το οποίο δεσμεύτηκε να μην εφαρμόσει το άρθρο 178 και να υπερασπιστεί τον Αποκλειστικά Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του.

Ο αγώνας συνεχίζεται…

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ – ΑΡΑΧΩΒΑΣ – ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΟΤΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ υπερασπίζεται τον αποκλειστικά Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του.

Ζητάμε από τον Κεντρική Διοίκηση να σεβαστεί το Αυτοδιοίκητο στους Δήμους.

Δεσμευόμαστε ότι όχι μόνο δεν θα εφαρμόσουμε το άρθρο 178 του «Αναπτυξιακού Νόμου» , Ν.4635, που δίνει τη δυνατότητα, με ισχνή πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο να μπορεί κατά τη κρίση του, χωρίς αιτιολογημένη έκθεση, να αποφασίζει για τη σύναψη Δημόσιας Σύμβασης σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016 για την Εκτέλεση συγκεκριμένων υπηρεσιών συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών καθαριότητας κοινοχρήστων χώρων και δημοτικών κτιρίων συντήρησης χώρων Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού, αλλά επιπλέον θα προβούμε σε κάθε δυνατή ενέργεια για την θωράκιση των υπηρεσιών του Δήμου μας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού , με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και ταυτόχρονα θα κινηθούμε με κάθε τρόπο ώστε να εξασφαλίσουμε επαρκή χρηματοδότηση για την ανανέωση, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού και υλικοτεχνικού εξοπλισμού του Δήμου μας, όπως και την αγορά νέων μέσων όπου κρίνεται απαραίτητο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας αναλαμβάνει να θέσει το ζήτημα και στα θεσμικά συλλογικά όργανα ΚΕΔΕ, Π.Ε.Δ. , καθώς πιστεύει ότι – πάντα σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους – η κοινή δράση των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τόσο σε τοπικό/περιφερειακό επίπεδο όσο και Πανελλαδικά , μπορεί να δώσει λύση για τα χρόνια προβλήματα στους ΟΤΑ.

 

To βρήκαμε εδώ

Από την σελίδα aftodioikisi.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ