Πού θα μάθω να μαγειρεύω;

5

Περί ορέξεως…

Μικρός Κύκλος Μαγειρικής
5 Μαρτίου με 4 Απριλίου, κόστος συμμετοχής 200€

Ένας μικρός κύκλος μαγειρικής τέχνης που σας προσφέρει όλα τα βασικά εφόδια για να διαπρέψετε στην κουζίνα. Tα πέντε μαθήματα μαγειρικής είναι πρακτικά και κάθε μάθημα διαρκεί 3 ώρες. Περιλαμβάνει επιμόρφωση, χρήση υλικότεχνικού εξοπλισμού (σκέυη και συσκευές) καθώς και μεγάλη ποικιλία αναλώσιμου εργαστηριακού εξοπλισμού. Περισσότερα εδώ. 

Ταχύρρυθμος κύκλος Ζαχαροπλαστικής
6 Μαρτίου με 22 Απριλίου, κόστος συμμετοχής 550€

Κρέμες, μπισκουί, ζύμη για σου, μους, κέικς, μαρέγκες, γλυκά σοκολάτας και βασικές τεχνικές διακόσμησης γλυκών είναι μερικά από αυτά που θα μάθετε συμμετέχοντας στον ταχύρρυθμο αυτό κύκλο οκτώ μαθημάτων. Περισσότερα εδώ. 

Learn to Wok
κατόπιν συνεννόησης

Sushi, stir fry noodles, κινέζικες σαλάτες και ένα σωρό ακόμα λαχταριστές συνταγές γίνονται προσιτές σε αρχάριους φαν της ασιατικής κουζίνας μέσα από τα δωρεάν μαθήματα του κύκλου Learn to Wok που διοργανώνει συχνά το κατάστημα Wok Shop στην Κηφισιά. Πλην αυτών, μπορείτε να κλείσετε πριβέ μάθημα “Learn To Wok”, οποιαδήποτε ημέρα θέλετε, αρκεί να κάνετε αγορές από το κατάστημα αξίας 25€. Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με το κατάστημα στο τηλ: 2106206008. 

Burger Academy MasterClass
12 Φεβρουαρίου, κόστος συμμετοχής 120€

Μέσα σε τέσσερις ώρες θα μάθετε να ζυμώνετε τρεις διαφορετικές ζύμες για ψωμιά, να αλέθετε και να συγκρίνετε διαφορετικές κοπές βοδινού για ψήσιμο, αλλά και να εκτελείτε διάσημες συνταγές όπως το Ramen Burger, το τραγανό τηγανητό κοτόπουλο, αλλά και τη σαλάτα/γαρνιτούρα κάθε burger, coleslaw. Περισσότερα εδώ. 

Αναδημιουργώντας τις κλασσικές Ελληνικές συνταγές μέσα από σύγχρονες τεχνικές
25 Φεβρουαρίου, κόστος συμμετοχής 120€

Με αυτό το σεμινάριο ο chef Θόδωρος  Παπανικολάου του Parla θα σας μυήσει σε κλασσικές Ελληνικές συνταγές με  σύγχρονες τεχνικές, με εξαιρετικά στησίματα και εκπληκτικές παρουσιάσεις. Μαζί του θα φτιάξετε λαυράκι σε κρούστα ψωμιού, μπακαλιάρο σκορδαλιά, κακαβιά και αυγό ποσέ με μπισκότο και μους. Περισσότερα εδώ. 

Βασικές αρχές Μοριακής Γαστρονομίας
12 Μαρτίου, κόστος συμμετοχής120€

Στο σεμινάριο αυτό ο Chef Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος θα αναλύσει τις βασικές τεχνικές της Μοριακής Γαστρονομίας και θα σας μυήσει στην ιδιαίτερο αυτό «πάντρεμα» της μαγειρικής με τη Χημεία και τη Φυσική. Ή αλλιώς, της επιστημονικής κατανόησης της Γαστρονομίας. Περισσότερα εδώ. 

Μαθαίνω να Χειρίζομαι το Μαχαίρι
23 Φεβρουαρίου, κόστος συμμετοχής 50€

Γνωρίζετε τι σημαίνει μπρουνουάζ, ζουλιέν και σιφονάντ; Eίναι όροι που αφορούν την κοπή των λαχανικών και ο σεφ Γιάννης Λουκάκος αναλαμβάνει να σας τους μάθει, παράλληλα με τους βασικούς τρόπους κοπής, αλλά και χειρισμού του μαχαιριού. Περισσότερα εδώ. 

Ιταλικές Μακαρονάδες
16 Μαρτίου, κόστος συμμετοχής 50€

Οι οικονομικές, χορταστικές και πεντανόστιμες μακαρονάδες της Ιταλίας αποκαλύπτονται στο σεμινάριο του Γιάννη Λουκάκου. Μαζί του θα μαγειρέψετε μερικές από τις δημοφιλέστερες συνταγές και θα εφαρμόσετε ιταλικές τεχνικές για τέλεια αποτελέσματα. Περισσότερα εδώ. 

Όλα για το κρέας
27 Μαρτίου, κόστος συμμετοχής 35€

Στο σεμινάριο αυτό µε την καθοδήγηση του κρεοπώλη θα μάθετε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέχετε για να εξασφαλίσετε την ποιότητά του, αλλά και τον σωστό τρόπο για να το κόψετε. Ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου θα εξηγήσει ποια µέρη του ζώου επιλέγουµε για τις συνταγές και θα δείξει µερικούς ιδιαίτερους τρόπους για να το µαγειρέψετε. Περισσότερα εδώ.

Ν. Γ.

Source link

Από την σελίδα in2life.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ