Πού θα μάθω swing στην Αθήνα;

5

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Θα δεις νέους και μεσήλικες, αγόρια και κορίτσια, θα δεις δασκάλους με αγάπη για αυτό που κάνουν και άφθονα χαμόγελα, παντού.

Τα μαθήματα Swing στην πόλη είναι ό,τι πιο διασκεδαστικό, κεφάτο και ωραίο μπορείς να κάνεις δώρο στον εαυτό σου και οι παρακάτω σχολές αναλαμβάνουν να σε μυήσουν στα πρώτα σου βήματα σωστά.

Φόρα άνετα, ίσια παπούτσια, βαμβακερά ρούχα, πάρε μαζί σου δεύτερη μπλούζα και νεράκι γιατί θα ιδρώσεις αρκετά και ξεκινάμε.

Α, και έχε στο νου σου πώς η εγγραφή με παρτενέρ σου εξασφαλίζει προτεραιότητα μιας και οι άντρες leaders είναι είδος υπό… εξαφάνιση.

Athens Swing Cats
Αργολίδος 21, Αμπελόκηποι, τηλ: 698 730 2899

Από τους πρώτους που έφεραν το swing στην Αθήνα, η ομάδα των Athens Swing Cats με επικεφαλής τον Ben κι την Josephine μας μαθαίνει Lindy Hop, Authentic Jazz, Blues, Rock ‘n Roll, Burlesque, Charleston, Balboa και  Shag. Τα μαθήματα αρχαρίων Lindy Hop πραγματοποιούνται Δευτέρα στις 19.30, Πέμπτη στις 20.30 και Σάββατο στις 16.30 και στις 17.30. Το μηνιαία κόστος για ένα μάθημα την εβδομάδα ανέρχεται στα 35€ – δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και τις τιμές εδώ. Σημειώστε πως προσφέρουν δωρεάν μαθήματα Lindy Hop σε ανέργους, με επίδειξη εν ενεργεία δελτίου ανεργίας του ΟΑΕΔ. Μείνετε ενημερωμένοι για δωρεάν δοκιμαστικά μαθήματα και parties της ομάδας από τη σελίδα τους στο FB. 

Rhythm Hoppers
Ευρυμέδοντος 8, πίσω από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος / Ιερά Οδός, τηλ: 693 884 3931

Ο Αυγουστίνος και η Βάσια αναλαμβάνουν να σας μάθουν τα πρώτα βήματα στο Lindy Hop, αλλά και σε άλλα είδη όπως το Authentic Jazz Dance & Charleston. Τα μαθήματα για αρχάριους στο Lindy Hop γίνονται κάθε Δευτέρα στις 20.30 και κάθε Τρίτη στις 19.15, ενώ η μηνιαία συνδρομή κοστίζει 35€. Για δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε στο info@rhythmhoppers.com. Συχνά διοργανώνουν και δωρεάν μαθήματα γνωριμίας, μείνετε ενημερωμένοι από το γκρουπ τους στο Facebook. 

Athens Boogie
Πλαταιών 10, Κεραμεικός, τηλ: 6972033227

Από το 2011 όταν πρωτοξεκίνησαν μέχρι σήμερα, η Εύη και η Αναΐς συνεχίζουν με ζήλο να μας μαθαίνουν τα πρώτα βήματα σε ρυθμούς swing και rock n’roll. Τα τμήματα αρχαρίων λειτουργούν κάθε Δευτέρα στις 20.00 και Τετάρτη στις 20.00, ενώ η σχολή διαθέτει επίσης τμήματα αρχαρίων για χορούς Balboa και Jazz. Το κόστος για να στροβιλιστείτε στον ρυθμό ανέρχεται στα 20€ ανά μήνα, ενώ για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε τους μήνυμα εδώ. 

Athens Lindy Hop
Φθιώτιδος 24, Αμπελόκηποι, τηλ: 697 253 2501

Η Μαριάντζελα, ο Άλεξ και η Νεφέλη διδάσκουν στη σχολή των Αμπελοκήπων Lindy Hop, καθώς και άλλους σχετικούς χορούς όπως το RnR, το Balboa, το Shag, το Blues αλλά και το 20’s Charleston. Τα μαθήματα για αρχάριους γίνονται κάθε Σάββατο στις 17.00, Δευτέρα στις 21.30 και Παρασκευή στις 19.00 και κοστίζουν 12,5€ ανά μάθημα ή 44€ για μαθήματα τεσσάρων συνεχόμενων εβδομάδων – δείτε αναλυτικά τα πακέτα εδώ. Για τα προσεχή parties και events μπορείτε να ενημερωθείτε από τη σελίδα τους στο FB. 

Jump ‘n’ Jive
Ζαν Μωρεάς 1 και Ζαχαρίτσα, Κουκάκι, τηλ: 215 5509 747, 6948 462 754

Χορεύουν από Charleston και Lindy hop μέχρι Rock n Roll, Authentic Jazz και Boogie Woogie και μας καλούν να κάνουμε ή έστω να μάθουμε να χορεύουμε μαζί τους. Έξι χορευτές/δάσκαλοι με κοινό παρονομαστή την αγάπη για το χορό αποτελούν τον πυρήνα του Jump ‘n’ Jive, στο οποίο τα μαθήματα Lindy Hop αρχαρίων γίνονται κάθε Παρασκευή στις 20.15 και Σάββατο στις 12.00. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της σχολής, η οποία διαθέτει και παιδικά τμήματα, εδώ. Το μηνιαίο κόστος ανέρχεται στα 30€ για ένα μάθημα την εβδομάδα, ενώ αν θέλετε να δοκιμάσετε και άλλα είδη χορού υπάρχουν οι ανάλογες εκπτώσεις. Δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Source link

Από την σελίδα in2life.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ