Καλικαντζαρος Νεα – Ειδησες απο ολο τον κοσμο
Σεξουαλικοτητα

Πόσο πιθανό είναι να προκληθεί κάταγμα στο πέος;Πόσο πιθανό είναι να προκληθεί κάταγμα στο πέος;

Αν και είναι σπάνιο, το κάταγμα του πέους μπορεί να συμβεί. Πρόκειται για τον τραυματισμό του πέους κατά τη διάρκεια της στύσης, όταν το όργανο έχει μεγεθυνθεί εξαιτίας της αυξημένης κυκλοφορίας αίματος. Εάν το πέος που βρίσκεται σε στύση υποστεί ξαφνική ή βίαιη κάμψη, ο τραυματισμός μπορεί να προκαλέσει ρήξη στα τοιχώματα του ενός από τους δύο κυλίνδρους του πέους, των σηραγγωδών σωμάτων του δηλαδή, τα οποία είναι υπεύθυνα για τη στυτική λειτουργία, με αποτέλεσμα να προκληθεί το κάταγμα.

Ο τραυματισμός τις περισσότερες φορές συμβαίνει ύστερα από κάποιο ατύχημα που σημειώνεται κατά τη διάρκεια της συνουσίας, αλλά μπορεί επίσης να προκληθεί από ιδιαίτερα έντονο και βίαιο αυνανισμό ή από κάποιες παραδοσιακές πρακτικές που υιοθετούνται από κάποιους πολιτισμούς και περιλαμβάνουν την απότομη κάμψη της κορυφής του πέους ενώ βρίσκεται σε στύση.

Το κάταγμα πέους είναι λοιπόν ένας επώδυνος τραυματισμός του οργάνου. Τα ενδεικτικά σημεία ενός κατάγματος πέους περιλαμβάνουν έναν ήχο σπασίματος, την άμεση απώλεια της στύσης καθώς και τον σχηματισμό μώλωπα στην περιοχή εξαιτίας της διαφυγής του αίματος από το σηραγγώδες σώμα. Κάποιες φορές τραυματίζεται επίσης και η ουρήθρα και το αίμα μπορεί να είναι ορατό από το ουρηθρικό στόμιο.

Το κάταγμα του πέους απαιτεί άμεση ιατρική φροντίδα. Η διάγνωση συνήθως τίθεται μέσω μιας τυπικής φυσικής εξέτασης και τις περισσότερες φορές συνιστάται η διεξαγωγή διορθωτικού χειρουργείου. Εάν μείνει χωρίς θεραπευτική αντιμετώπιση, το κάταγμα του πέους μπορεί να οδηγήσει σε παραμόρφωση του οργάνου ή σε μόνιμη ανικανότητα επίτευξης και διατήρησης μιας στύσης ικανής για συνουσία.

Δρ. Κωνσταντινίδης


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2019, 10:51

Source link
Related posts

Παράγοντες που επηρεάζουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη

admin

Τι είναι η μικροπενία και πού οφείλεται;

admin

Η σεξουαλική δυσλειτουργία που συνδέεται με τα αντικαταθλιπτικά μπορεί να επιμείνει και μετά τη διακοπή τους

admin

Σύφιλη, «ο μεγάλος υποκριτής»

admin

Ποια είναι τα πιο συχνά αίτια εμφάνισης όγκων στους όρχεις;

admin

Στυτική δυσλειτουργία, παχυσαρκία και στεφανιαία νόσος

admin