Καλικαντζαρος Νεα – Ειδησες απο ολο τον κοσμο
Tips

Πώς αποθηκεύουμε με ασφάλεια τα τρόφιμα στην κατάψυξη

Πώς αποθηκεύουμε με ασφάλεια τα τρόφιμα στην κατάψυξη

Η σωστή αποθήκευση των τροφίμων μειώνει τον κίνδυνο των τροφικών δηλητηριάσεων. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να εξασφαλίσετε ότι μπορείτε να τα καταναλώσετε με σιγουριά.

Μπορείτε να καταψύχετε και να αποψύχετε το κρέας ή το ψάρι με ασφάλεια εάν:

Βεβαιωθείτε ότι το κρέας είναι τυλιγμένο καλά πριν το βάλετε στην κατάψυξη διαφορετικά μπορεί να «καεί» κάτι που το κάνει στη συνέχεια σκληρό και ακατάλληλο.

Τα καταψύχετε πριν την ημερομηνία λήξης του. Κάποια προϊόντα έχουν διαφορετικό χρόνο ζωής για την διατήρηση τους στο ψυγείο ή την κατάψυξη. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες στην συσκευασία.

Ο χρόνος ζωής ενός προϊόντος είναι συνάρτηση της θερμοκρασίας στην οποία συντηρείται.

Βάζετε ετικέτες με ημερομηνίες στα τρόφιμα που συσκευάζετε μόνοι σας. Μην «ξεχνάτε» τρόφιμα στον καταψύκτη.
Η απόψυξη πρέπει να γίνεται πάντα στο ψυγείο και ποτέ στον πάγκο της κουζίνας, ώστε να γίνεται σταδιακά και η εξωτερική επιφάνεια του τροφίμου να είναι σε «ασφαλή» θερμοκρασία μέχρι να αποψυχθεί και το κέντρο του τροφίμου. Αυτό αφορά κυρίως μεγάλα, ογκώδη κομμάτια, όπου χρειάζεται πολύς χρόνος για να αποψυχθούν μέχρι μέσα.

Αποψύχετε το κρέας ή το ψάρι εντελώς πριν το μαγειρέψετε-θα βγούν πολλά υγρά ή αίμα κατά τη διάρκεια της απόψυξης για αυτό πρέπει να το ξεπαγώνετε πάνω σε σχάρα μέσα σε μπωλ ώστε να μην περνούν τα βακτήρια στα άλλα τρόφιμα
Αποψύχετε το κρέας ή το ψάρι στο φούρνο μικροκυμάτων εάν πρόκειται να τα μαγειρέψετε άμεσα. (Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή.)
Τρόφιμα που έχετε αποψύξει να τα καταναλώνετε άμεσα.

Ότι αποψύξετε δεν μπαίνει ξανά στην κατάψυξη.
Τρόφιμα που περιέχουν πολύ νερό, όπως οι σαλάτες και τα φρούτα δεν μπαίνουν στην κατάψυξη. Το νερό που περιέχουν μετατρέπεται σε πάγο και διαρρηγνύει τους ιστούς με αποτέλεσμα το τρόφιμο να χάνει την δομή του.

Τα καταψυγμένα φρέσκα φαγητά μπορούν να αποψυχθούν μια φορά και να διατηρηθούν στο ψυγείο μέχρι 2 ημέρες. Όταν τα αποψύχετε, τα ζεσταίνετε μόνο μια φορά γιατί όσες φορές κρυώνετε και ξαναζεσταίνετε φαγητό τόσο αυξάνετε και τον κίνδυνο δηλητηριάσεων. Τα μικρόβια πολλαπλασιάζονται εάν το φαγητό δεν ζεσταθεί σωστά. Πρέπει να φθάσει τη θερμοκρασία των 700C για 2 λεπτά και να έχει κάψει στο εσωτερικό του. Για να μειώσετε τα ανεκμετάλλευτα σκουπίδια, να χωρίζετε το φαγητό σε μερίδες πριν την κατάψυξή του ώστε μετά να αποψύχετε όσο ακριβώς χρειάζεστε.
Τρόφιμα όπως το παγωτό και τα παγωμένα επιδόρπια, πρέπει να καταναλώνονται άμεσα εάν αρχίσουν να λιώνουν.

Σακούλες πολλαπλών χρήσεων
Όλο και περισσότεροι από μας χρησιμοποιούν πια σακούλες πολλαπλών χρήσεων, είτε για λόγους περιβαλλοντολογικούς είτε για να μην πληρώνουν για καινούργιες. Τι πρέπει να προσέχουμε για να αποφύγουμε τη διασπορά μικροβίων στα έτοιμα τρόφιμα:

Βάζετε το ωμό κρέας και ψάρι σε ξεχωριστές τσάντες από τα άλλα τρόφιμα
Εάν έχετε σακούλες πολλαπλών χρήσεων, κρατήστε κάποιες μόνο για κρέας/ψάρι και χρησιμοποιείτε αυτές στις επόμενες αγορές σας.
Όλες οι σακούλες (και αυτές της μιας χρήσης) θα πρέπει να μην χρησιμοποιούνται ξανά αν έχουν λερωθεί από ωμό κρέας.

Τοποθετείτε τα τρόφιμα μόνο σε σακούλες που είναι για αυτό τον σκοπό.

ΠΗΓΗ

Εδω το βρηκαμε
#Πώς #αποθηκεύουμε #με #ασφάλεια #τα #τρόφιμα #στην #κατάψυξη

Related posts

Τρόφιμα προς αποφυγή σύμφωνα με διατροφολόγους

admin

Άγχος: 7 συμβουλές για να το καταπολεμήσετε

admin

Λεμόνι μυρωδάτο και θαυματουργό

admin

Τι ώρα πρέπει να πίνουμε καφέ;

admin

Τραυματισμοί: 5 τρόποι για να επουλωθούν ταχύτερα οι πληγές

admin

Πώς θα κοιμηθώ ευκολότερα;

admin

Πόσο συχνά και πώς πρέπει να πλένουμε την υφασμάτινη μάσκα;

admin

Η δίαιτα των βραστών αβγών που κρατάει δύο εβδομάδες

admin

Αμερικανική μελέτη για το μοντέλο δίαιτας 16:8

admin

Οι υφασμάτινες μάσκες για τον κορονοϊό λειτουργούν αλλά μόνο αν κάνετε αυτό αφότου τις φοράτε – Kalikantzaros.gr

admin

Πώς να απαλλαγείς από τα μυρμήγκια με υλικά που ήδη έχεις στο σπίτι – Kalikantzaros.gr

admin

Μυστικά για πανεύκολη προετοιμασία φαγητού

admin