Πώς θα τον πείσεις να ασχολείται με τις δουλειές του σπιτιού

12

Δυστυχώς οι άντρες, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, δεν είναι μαθημένοι να βοηθούν στη δουλειές του σπιτιού. Αυτή είναι δουλειά για γυναίκες. Ωστόσο σε ένα σπίτι, όσο κι αν ψάξεις δεν θα βρεις δουλειές για άντρες, πέρα από το πέταμα των σκουπιδιών ή την επισκευή του καζανακίου. Κάπως αυτό το βάρος θέλεις να μοιραστεί και στους δύο, όχι άδικα. Πάρε μία ανάσα και διάβασε προσεκτικά.

Για αρχή, πρέπει να ξεκαθαρίσει κάτι. Ο τρίτος νόμος του Νεύτωνα περί δράσης-αντίδρασης, εφαρμόζεται και στις σχέσεις μας. Θα μιλήσεις με ευγένεια; Με χαμόγελο και κατανόηση θα σου απαντήσουν. Θα φερθείς με αγένεια; Το πιο πιθανό είναι να αντιμετωπίσεις μία αντίστοιχη συμπεριφορά.

Πρώτο βήμα: Σβήσε το παρελθόν
Θα νιώσεις την ανάγκη να του «χτυπήσεις» όλες εκείνες τις φορές που δεν σε βοήθησε ή ανέβαλλε συνέχεια να κάνει μία δουλειά που του ζήτησες. Αν θέλετε να κάνετε μία νέα αρχή, θα πρέπει να αφήσετε πίσω το… βρώμικο  παρελθόν.

Δεύτερο βήμα: Μίλα για αυτά που σε πλήγωσαν, όχι γι’ αυτά που σε εκνεύρισαν
Τουλάχιστον αν δεν θέλεις να πάρει αμυντική στάση και να πάρει ώρα αυτός ο τσακωμός. Οι πιθανότητες επιτυχίας όμως αυξάνονται όταν δείχνεις την πικρία σου. Όταν εσύ δείχνεις ότι έχεις στεναχωρηθεί, αρχικά τον χτυπάς στο φιλότιμο, και δεύτερον του ξυπνάς τον ιππότη μέσα του. Αν σε δει λυπημένη, θα κάνει –λογικά πάντα- ό,τι μπορεί για να σε κάνει πάλι χαρούμενη.

Τρίτο βήμα: Μίλα απλά, λιτά και κατανοητά
Πες του όσο πιο λακωνικά μπορείς τι ακριβώς θέλεις να κάνει. Ίσως είναι καλύτερα να φτιάξετε μαζί μία λίστα με τις δουλειές του σπιτιού και να συμφωνήσετε από κοινού πώς θα τις χωρίσετε και ποιες ημέρες σας βολεύουν.

Τέταρτο βήμα: Να είσαι καλοπροαίρετη
Παρά τη συζήτηση, θα υπάρξουν στιγμές που κάποιος από τους δύο θα αμελήσει τη δική του υποχρέωση. Όταν συμβεί αυτό, συζήτησε το καλοπροαίρετα. Καλύτερα να μην του πεις αμέσως ότι αδιαφορεί και σε αφήνει να τα κάνεις όλα μόνη σου. Ρώτα τον αν το ξέχασε.

Πέμπτο βήμα: Επιβράβευση
Εντάξει, δεν είναι σκύλος, είναι άνθρωπος. Ωστόσο, αρκετός κόσμος λειτουργεί καλύτερα με την επιβράβευση. Δεν θα τον λούσεις με τριαντάφυλλα, ούτε θα τον βάλεις σε θρόνο, αλλά έναν καλό λόγο θα τον πεις. Επίσης, καλύτερα να αποφύγεις κομπλιμέντα όπως «Μπράβο τελικά κάτι μπορείς να κάνεις» γιατί είναι λίγο υποτιμητικά.

Ίσως σου φανεί δύσκολο να δείξεις την εκτίμησή σου για κάτι που θα έπρεπε ήδη να κάνει, αλλά μπορείς να το δεις αλλιώς. Σαν μια ευκαιρία να δείξεις την αγάπη σου απέναντι του.

Άλλες συμβουλές
-Πολλές γυναίκες νιώθουν την ανάγκη να ξανακάνουν τη δουλειά που είχε αναλάβει ο σύντροφος επειδή μπορεί να μην την έκανε καλά. Θα σε συμβουλεύαμε να κάνεις υπομονή, κάθε φορά θα είναι και καλύτερος. Με το να ξαναστρώνεις το κρεβάτι, μάλλον θα πετύχεις κάτι σχετικό με: «Αφού το κάνεις εσύ καλύτερα, ανάλαβε το εσύ».

-Χρησιμοποίησε το σεξ. Καλύτερα όχι με τη μέθοδο της Λυσιστράτης (αν δεν κάνεις δουλειές, δεν έχει σεξ), αλλά με έναν πιο εξευγενισμένο τρόπο. Πες του σοβαρά επιχειρήματα, όπως για παράδειγμα ότι αν σε βοηθάει στις δουλειές, θα κουράζεσαι λιγότερο άρα θα έχεις και περισσότερη όρεξη.

Source link

Από την σελίδα in2life.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ