Πώς να μη φανείς παράξενος/η στο πρώτο ραντεβού

4

Από μόνα τους τα ραντεβού είναι παράξενα και περίεργα. Βγαίνεις για φαγητό, ποτό ή καφέ με ένα άτομο (σχετικά) άγνωστο, κάθεστε αντικρυστά με σκοπό να αποφασίσετε αν αρέσετε ο ένας στον άλλο. Είναι λογικό σε μία τέτοια κατάσταση, λόγω άγχους, να φανείς παράξενος – τόσα έχεις στο κεφάλι σου. Ίσως όμως υπάρχουν κάποιες λύσεις.

Θυμήσου ότι η ζωή σου είναι υπέροχη
Συμβαίνει όταν βγαίνουμε ραντεβού να ξεχνάμε οτιδήποτε έχουμε επιτύχει στη ζωή μας μέχρι σήμερα. Μπορεί να έχουμε τη δουλειά των ονείρων μας, φίλους που μας λατρεύουν, ένα υπέροχο κατοικίδιο, ένα χουχουλιάρικο σπίτι, ένα χόμπι στο οποίο τα «σπάμε». Ξαφνικά όταν βγαίνουμε ραντεβού ξεχνάμε ότι είμαστε κελεπούρια και γινόμαστε πιο «μαζεμένοι». Γι’ αυτό εσύ κράτα αυτό εδώ στο νου σου: ακόμη και αν δεν πάει καλά το ραντεβού έχεις θέσει καλές βάσεις στη ζωή σου για να πάει το επόμενο.

Φαντάσου το χειρότερο σενάριο
Τι είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί; Να μην του/της αρέσεις και να τελειώσει άδοξα αυτό το ραντεβού; Και; Να υπενθυμίσουμε ότι η ζωή σου είναι υπέροχη και πως αν δεν προχώρησε με αυτό το άτομο, θα βρεθεί ένα που θα ταιριάζετε περισσότερο.

Προσγειώσου
Αν βιώνεις άγχος στα ραντεβού σου υπάρχει μία λύση. Πολλές φορές φερόμαστε περίεργα στα ραντεβού γιατί το μυαλό μας τρέχει, κάνει υποθέσεις, αναρωτιόμαστε αν έπρεπε να απαντήσουμε το τάδε ή το δείνα. Φόρεσε ένα ρολόι, ή πάρε κάτι μαζί σου, ένα αντικείμενο το οποίο σου θυμίζει την πραγματική ζωή, το τώρα.  Αυτό θα σε βοηθήσει να επιστρέψεις στο παρόν και να παραβλέπεις τα χαζά που μπορεί να έκανες.

Είσαι ο εαυτός σου;
Θα έχεις βαρεθεί να το ακούς, αλλά είναι τόσο αλήθεια. Ξέρεις γιατί είναι αλήθεια; Όταν υποκρίνεσαι, μπορεί να ακούγεσαι πειστικός/ή αλλά η γλώσσα του σώματος σου έχει άλλη γνώμη. Οι σπασμωδικές κινήσεις και οι περίεργες χειρονομίες, μπορεί να μην μαρτυρούν απαραίτητα το ψέμα σου, αλλά σε κάνουν να φαίνεσαι περίεργο άτομο.

Δείξε ενδιαφέρον – μην το τσιγκουνευτείς
Πολλοί φοβούνται πως αν κάνουν πολλές ερωτήσεις θα κάνουν τον άλλο να νιώσει ότι τον ανακρίνουν. Κι όμως, συμβαίνει το αντίθετο. Αν δεν ξεκινήσεις με ψιλή κουβεντούλα, δε συνεχίσεις με τα κλισέ και δεν καταλήξεις σε πιο αναγνωριστικές ερωτήσεις δεν θα μάθεις αν ταιριάζεις με το άτομο που βγήκες. Ούτε εκείνος/η δηλαδή θα σε μάθει. Άσε που θα θεωρήσει ότι δεν ενδιαφέρεσαι αν δεν ρωτήσεις τίποτα απολύτως.

Χαλάρωσε
Πιες τα ποτάκια σου, αλλά ποιο είναι το όριό σου; Μείνει εκεί και μην το ξεπεράσεις για κανένα λόγο.

Φόρα το ρούχο με το οποίο νιώθεις θεά/θεός
Άσε τους πειραματισμούς για το δεύτερο ραντεβού. Στο πρώτο επιβάλεται να φορέσεις αυτό το ρούχο που σε κάνει να νιώθεις άνετα και σέξι. Η αυτοπεποίθηση που εκπέμπεις είναι το ζητούμενο.

Κοίτα να περάσεις καλά
Ω, ναι, ακόμα ένα κλισέ ήρθε για να μείνει σε αυτήν τη λίστα. Σκέψου ότι το ραντεβού είναι μία εκδήλωση στην οποία έχει πατήσει «Θα πάω» στο fb. Πιες το ποτάκι σου, γέλασε με το άτομο που έχεις απέναντι σου και ξέχνα ότι όλο αυτό κάπου πρέπει να καταλήξει.

Source link

Από την σελίδα in2life.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ