Πώς να της δείξεις ότι την γουστάρεις αν είσαι αμήχανος τύπος

29

Κάποιοι άνθρωποι είναι κοινωνικά αμήχανοι. Δεν μπορούν να φλερτάρουν με άμεσο τρόπο γιατί φοβούνται την αποτυχία. Ας πάρουμε παράδειγμα τον Ρος από τα Φιλαράκια, πέρασε από σαράντα κύματα για να δείξει στην Ρέητσελ ότι τη γουστάρει και τελικά το μαθαίνει από τον Τσάντλερ. Η στρατηγική του να πεις σε μία κοπέλα πως νιώθει γι’ αυτήν μέσω ενός φίλου έχει πεθάνει από το δημοτικό και η αλήθεια είναι ότι πιάνει μόνο σε σειρές. Αν λοιπόν είσαι αμήχανος και στην αμεσότητα τα θαλασσώνεις, έχουμε κάποιες έξυπνες λύσεις να σου προτείνουμε, όπου αν πέσει χυλόπιτα, θα κάτσει ελαφριά.

1.       Έχω διπλή πρόσκληση για συναυλία, πάμε μια βόλτα;

Είναι μία πρόταση για ραντεβού που δύσκολα κάποιος μπορεί να πει όχι, ειδικά στις μέρες της κρίσης. Έπειτα είναι καλύτερη επιλογή από το να πάτε απλώς για ποτό, γιατί εκεί θα πρέπει να πείτε περισσότερα πράγματα, ενώ στη συναυλία έχεις και ποτό και λίγες κουβέντες, ανάμεσα από τα soundchecks. Με αυτόν τον τρόπο δείχνεις τις προθέσεις σου, χωρίς να γίνεις πιεστικός/-ή και είναι ο εύκολος δρόμος για να δεις αν νιώθει το ίδιο. Εκτός και αν έχει κάτι πολύ σοβαρό να κάνει.

Τι να μην κάνεις: Μην επιλέξεις συναυλία με αμφιλεγόμενο είδος μουσικής, όπως κάτι πολύ λαΪκό ή κάτι πολύ σκληροπυρηνικό.

2.       Κάνε μία ειλικρινή φιλοφρόνηση.

Ποιος άνθρωπος δεν κολακεύΕτεται όταν τον παρατηρούν; Ένα κομπλιμέντο σχετικό με το καινούριο ζευγάρι παπούτσια που πήρε ή ένα νέο κούρεμα, εκτιμάται δεόντως. Προτίμησε να το κάνεις πιο προσωπικό προσθέτοντας στην αρχή του κομπλιμέντου ένα «Μου αρέσει το καινούριο σου…», γιατί κάτι πιο γενικόλογο παραπέμπει σε πιο φιλική διάθεση.

Τι να μην κάνεις: Μην κάνεις φιλοφρόνηση για μία πολύ extreme αλλαγή, μπορεί να φανεί σαν ειρωνεία.


3.       Δάνεισε ένα βιβλίο.

Αν δανείσεις ένα βιβλίο ή ένα κόμιξ –εξαρτάται από τα γούστα του/της εμπλεκόμενου- δείχνει ενδιαφέρον. Τόσο όσο ώστε να μην θεωρηθεί απλά φιλικό, αφού θα είναι δική σου πρωτοβουλία. Η κίνηση αυτή θα δείξει καλύτερα τις προθέσεις σου, αν δανείσεις αυτό το βιβλίο που έχεις ένα συναισθηματικό δέσιμο μαζί του, όπως το αγαπημένο σου κόμιξ υπογεγραμμένο. Θα πρέπει κάποια στιγμή να στο επιστρέψει και αυτή θα είναι μια όμορφη αφορμή για να τα ξαναπείτε. Αν δεν στο επιστρέψει, δεν κάνει για εσένα.

Τι να μην κάνεις: Προσοχή στο περιεχόμενο. Με το Χάρι Πότερ πχ. ή το «Κεφάλαιο» του Μαρξ, δεν έχεις πολλές ελπίδες. Καλά, ίσως με το Κεφάλαιο να έχεις.

4.       Ζήτα γνώμη για το πρόβλημα ενός φίλου σου.

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να δείξεις σε κάποιον ότι παραείναι σημαντικός στη ζωή σου; Ζητώντας τη γνώμη της/του για ένα τέτοιο θέμα δείχνεις πόσο τον υπολογίζεις γενικά σαν άνθρωπο, αλλά και τη γνώμη του στα ερωτικά. Θα μάθεις  την οπτική του/της και στις σχέσεις.

Τι να μην κάνεις: Μην Συμφωνήσεις, απλά για να συμφωνήσεις. Να πεις ειλικρινά τη γνώμη σου σχετικά με την άποψη που σου παρουσιάζει. Από την άλλη μεριά, αν δεν σ’ αρέσει η απάντηση, μην το πάρεις προσωπικά και αρχίσεις τα καντήλια.

5.       Κάνε μια ευγενική κίνηση.

Είστε συνάδελφοι; Κέρασε έναν καφέ. Είστε σε κοινή παρέα; κάνε του/της παρέα μέχρι να πάει στο αυτοκίνητο ή το μετρό. Είστε φίλοι στο facebook; Στείλε κάτι που σου φάνηκε αστείο και πιάσε κουβέντα. Ειδικά το τελευταίο, θα σε βοηθήσει πολύ καθώς θα μπορείς να βάλεις πιο εύκολα το λόγο σου σε τάξη.

Τι να μην κάνεις: Μην υπερβάλλεις, μην πας λουλούδια στο γραφείο ή αρχίσεις τη σωματική επαφή πολύ σύντομα, μη γίνεις «άντρας/γυναίκα μόνος/-η ψάχνει» εκτός κι αν δεις ότι σε παίρνει.

6.       Ρίξε ένα μυστήριο βλέμμα

Εδώ ίσως να χρειαστεί να προπονηθείς λίγο στον καθρέφτη για μην φανεί ανώμαλο. Το παλιό το καλό το κόλπο πιάνει πάντα. Κοίτα τον-η στα μάτια ενώ μιλάει και μετά γύρνα το βλέμμα σου και απεύθυνε το λόγο αλλού, αφού τελειώσει αυτό που έλεγε. Δεν θα περάσει απαρατήρητο κι αν έχει και τη σωστή διάρκεια, ούτε περίεργο. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Τι να μην κάνεις: Είναι πολύ απλό. Μην κοιτάς σαν αποχαυνωμένο γιατί πιθανώς θα έρθει σε δύσκολη θέση. Χαλιναγώγησε τον awkward penguin που κρύβεις μέσα σου.

Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ