Πώς να τον χωρίσεις… ευγενικά

10

Οι χωρισμοί σπάνια είναι εύκολη υπόθεση. Ειδικά αν θέλεις να χωρίσεις εσύ, και δεν ξέρεις πώς να το κάνεις. Πώς να διαχειριστείς μετά τις απορίες; Τον πόνο; Όλα τα απαίσια αισθήματα που θα βιώνει το άλλο άτομο;

Δεν είναι ευθύνη σου, σε ακούμε να λες. Και έχεις δίκιο. Αλλά αυτό που είναι ευθύνη σου είναι να φύγεις από αυτή τη σχέση και να μην αφήσεις πίσω σου έναν άνθρωπο κομματιασμένο. Γι’ αυτό και έχουμε για ‘σένα μερικές συμβουλές.

Πρέπει να νιώθεις σιγουριά
Γενικά, ο χωρισμός μπορεί να είναι μια απλή λέξη, και τέλος. “Χωρίζουμε”, και μετά δεν βλέπεστε ξανά. Αν ξέρεις γιατί το θες, και ότι όντως το θες, δεν χρωστάς εξηγήσεις και κανείς δεν θα μπορεί να σε πιέσει. Αν, όμως, εκτιμάς ακόμα αυτό που είχατε, ίσως θα ήταν καλό να μιλήσεις περισσότερο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δίνεις δικαιώματα για να σε μεταπείσει.

Μην κάνεις κάτι υπερβολικό
Όπως να εξαφανιστείς. Όπως να μην σηκώνεις τηλέφωνα και να μην απαντάς σε μηνύματα. Μην κάνεις οτιδήποτε θα αφήσει το άλλο άτομο να αισθάνεται ακόμα χειρότερα απ’ ό,τι θα το άφηνε ο χωρισμός. Επειδή οτιδήποτε περισσότερο είναι απλά σαδιστικό.

Μην βγάζεις κακία
Ακόμα κι αν έχεις μαζέψει και καταπιέσει ένα σωρό αρνητικά αισθήματα, η έξοδός σου από αυτή την σχέση πρέπει να είναι με το κεφάλι ψηλά. Όχι να πετάξεις προσβολές για να μειώσεις το άλλο άτομο και να νιώσεις εσύ καλύτερα.

Μην πεις τις γνωστές κλισεδιές
Θέλεις λίγο χρόνο με τον εαυτό σου, εσύ φταις στην πραγματικότητα. Ναι, τα ξέρουμε αυτά, και τα ακούσαμε ξανά. Έχεις σίγουρα κάτι δικό σου να πεις, που δεν το ξεπατίκωσες από κακό σενάριο των 90s. Πες την αλήθεια.

Μην το κάνεις δημόσια
Αλλά υποθέτουμε δεν χρειαζόταν να σου το θυμίσουμε αυτό, σωστά;

Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ