Κάθε χρόνο στις 11 Νοεμβρίου γιορτάζεται στη Νότια Κορέα η Ημέρα του Πέπερο, που έχει κάποιες αναλογίες με τον «Άγιο Βαλεντίνο» των Δυτικών.

Πέπερο είναι ένα μακρόστενο μπισκότο (θυμίζει καλαμάκι), βουτηγμένο σε σοκολάτα.

Αρχικά, όσοι συμμετείχαν στη γιορτή αντάλλασσαν πέπερο με την ευχή να γίνουν πιο ψηλοί και αδύνατοι. Την ιστορία φαίνεται να ξεκίνησαν δύο μαθήτριες το 1983.

Η 11η Νοεμβρίου επελέγη, επειδή περιέχει τέσσερις άσους (11/11), που μοιάζουν με πέπερο. Ο μύθος λέει ότι για καλύτερα αποτελέσματα τα πέπερο πρέπει να καταναλώνονται από τις 11:11:11 το πρωί έως τις 11:11:11 το βράδυ.

Με την πάροδο του χρόνου, τη γιορτή οικειοποιήθηκαν οι ερωτευμένοι, οι οποίοι ανταλλάσσουν πέπερο για να εκφράσουν την αφοσίωσή τους προς το έτερο ήμισυ.

Η γιορτή δέχεται αυστηρή κριτική στη Νότια Κορέα. Χαρακτηρίζεται ως ένα κόλπο των επιχειρήσεων του κλάδου για να αυξήσουν τις πωλήσεις τους, ενώ τονίζεται ότι το πέπερο είναι ένα ανθυγιεινό γλύκισμα με πολλές θερμίδες.

Αντ’ αυτού προτείνουν ένα γλύκισμα με ρύζι, το τέοκ, που εκτός από υγιεινό προάγει την αγροτική οικονομία και τη μετονομασία της γιορτής σε Ημέρα του Γκαρετέοκ.

Το βρήκαμε εδώ