Σε περίπτωση που φοβάσαι να πεις πώς νιώθεις…

0

Όσο είσαι μικρός είναι όλα απλά. Σου αρέσει κάποιος ή κάποια; Χρησιμοποιείς κάποιον ως αγγελιαφόρο και μεταφέρει δια του προφορικού λόγου τα συναισθήματά σου. Και μετά προσμένεις με ανυπομονησία την απάντησή του/ης. Όσο μεγαλώνουμε, η αθωότητα αυτή χάνεται, όλα περιπλέκονται, αναζητάμε λόγους για να αποφύγουμε το αυτονόητο: να εκφραστούμε. Πάρε μία βαθιά ανάσα και υπενθύμισε στον εαυτό σου ότι η ερωτική εξομολόγηση δεν είναι δα και κάτι τραγικό.

Θυμήσου ότι όσο το κρατάς μέσα σου, σε φθείρει λίγο-λίγο

Ίσως και να πιστεύεις ότι δε χρειάζεται να πεις κάτι, γιατί με το να τα κρατάς μέσα σου θα ξεθωριάσει με τον καιρό. Το μυαλό όμως παίζει ύπουλα παιχνίδια. Το κρατάς μέσα σου, το εξιδανικεύεις και ξάφνου από απλό τσίμπημα μετατρέπεται σε παραμυθένιο ανεκπλήρωτο έρωτα. Και δεν είναι μόνο ότι χάνεις την ευκαιρία να μάθεις αν νιώθει το ίδιο για εσένα, αλλά χάνεις και την ευκαιρία να ζήσεις έναν αληθινό έρωτα με κάποιον που γνώρισες, αλλά συνέκρινες με την εικόνα που έχεις δημιουργήσει.

Ξεκίνα χαλαρά

Όταν ακούς τις λέξεις ερωτική και εξομολόγηση, το μυαλό σου ίσως και να πηγαίνει σε γλυκανάλατη χολιγουντιανή ταινία, με τον πρωταγωνιστή να τρέχει ξωπίσω από το αντικείμενο του πόθου του, συνήθως σε κάποιο αεροδρόμιο, και λίγο πριν το check-in να τον/η προλαβαίνει κραυγάζοντας το όνομά της/ου. Η σκηνή ολοκληρώνεται με την κλασική εξομολόγηση και με δεκάδες επιβάτες να χειροκροτάνε. Θυμήσου ότι αυτό είναι ταινία και ουδεμία σχέση έχει με αληθινούς χαρακτήρες.

Εσύ, μπορείς απλώς να δώσεις ένα hint, με ένα μήνυμα. Στείλε ένα κομπλιμέντο, ένα πιο διφορούμενο μήνυμα ή προσπάθησε να μην κινηθείς μόνο στο πλαίσιο του φιλικού. Άσε κάτι ερωτικό να πλανάται στον αέρα.

Προετοιμάσου και λιγάκι

Αν πάρεις την απόφαση και πας στο επόμενο βήμα, να το πεις τετ-α-τετ δηλαδή, προετοιμάσου. Δε θα κάτσεις να γράψεις έκθεση και μετά θα την αποστηθίσεις –εκτός κι αν αυτό θέλεις, εμείς στηρίζουμε- θα σκεφτείς απλά για ποιον λόγο έχεις «τσιμπηθεί» μαζί του/ης.

Αφού λοιπόν τα βάλεις κάτω, πες τα σε χαλαρό ύφος. Μη γίνεις πολύ ρομαντικός/ή γιατί θα γίνει άβολη η κατάσταση. Αν πάλι όλο αυτό σου φαίνεται δύσκολο, πες ότι θα σε ενδιέφερε να τον/η γνωρίσεις καλύτερα.

Δώσε μία έξοδο διαφυγής

Εμείς θέλουμε αυτός/ή που σου αρέσει να νιώθει το ίδιο. Υπάρχει όμως και η πιθανότητα να μην σε βλέπει όπως τον/η βλέπεις εσύ –αυτός άλλωστε είναι και ένας από τους λόγους που φοβάσαι να εξομολογηθείς τα συναισθήματά σου. Ίσως και να απογοητευτείς, ρίσκο παίρνεις άλλωστε.

Ελάφρυνε την ατμόσφαιρα με έναν μικρό πρόλογο. Διαβεβαίωσέ τον/ην ότι δεν περιμένεις κάτι από εκείνον/η και ότι, ακόμη και αν δεν είναι αμοιβαία τα αισθήματα, θέλεις να το πεις για να βγει από μέσα σου. Πρόσθεσε ότι θα τον/ην ακούσεις και πως θα σεβαστείς ό,τι και αν σου πει. Κλείσε λέγοντας ότι δεν πρόκειται να το ξανααναφέρεις -αν βάλεις όριο θα δείξεις ότι έχεις αξιοπρέπεια και ξέρεις ακριβώς τι λες.

Μην τα παίρνεις όλα προσωπικά

Στη ζωή θα δώσεις χυλόπιτες και θα φας χυλόπιτες· είναι αναπόφευκτο. Στην τελική, την χυλόπιτα πρέπει να τη βλέπεις σαν κλείσιμο, σαν ένα βοήθημα να ξεπεράσεις τη μικρή αυτή καψούρα. Είναι χίλιες φορές προτιμότερο να ξέρεις πώς νιώθει ένας άνθρωπος για εσένα από το να φαντάζεσαι ηλιοκαμένα σώματα να κυλιούνται σε άμμους υπό το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού, ενώ δε συμβαίνει απολύτως τίποτα.

Δες το αλλιώς και θέσε στον εαυτό σου το δίλημμα: αξίζει να στεριώσει στο μυαλό σου ένας ανεκπλήρωτος έρωτας μπροστά στην πιθανότητα να ζήσεις κάτι αληθινό;

Source link

Από την σελίδα in2life.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ