Καλικαντζαρος Νεα – Ειδησες απο ολο τον κοσμο
Κέικ

Συνταγη για Ραβανί σιροπιαστό το τέλειο (Video) | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

Σημερα μαγειρευουμε Ραβανί σιροπιαστό το τέλειο (Video) | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

Πεντανόστιμο, αφράτο, ζουμερό, σιροπιαστό ραβανί που θα εντυπωσιάσει εσάς και όσους το δοκιμάσουν για την υπέροχη γεύση του και για την ευκολία της παρασκευής του. Μια συνταγή για ένα αγαπημένο σιροπιαστό γλύκισμα, αγαπημένο μικρών και μεγάλων που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε όλες τις περιστάσεις. Απολαύστε το με παγωτό επιλογής σας και απογειώστε τη γεύση σας!

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα 

Υλικά συνταγής

  • Για το σιρόπι
  • 1.150 γρ. ζάχαρη
  • 1.550 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • Για το ραβανί
  • 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 380 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
  • 25 γρ. μπέικιν πάουντερ (1 φακελάκι + 1 κ.γ. επιπλέον)
  • 2 βανιλίνες
  • 6 αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη 
  • 200 γρ. ηλιέλαιο + επιπλέον για το άλειμμα ταψιού
  • 220 γρ. γάλα
  • φιστίκια Αιγίνης θρυμματισμένα για πασπάλισμα ή παγωτό επιλογής σας για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό και τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε διαρκώς με σύρμα μέχρι να κοχλάσει. Μόλις πάρει μια βράση προσθέτετε 1 κ.σ. χυμό λεμονιού ανακατεύετε και το αποσύρετε από τη φωτιά. Αφήνετε το σιρόπι σας στην άκρη μέχρι να κρυώσει εντελώς.
  2. Για το ραβανί: Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και τις 2 βανιλίνες και τα ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να αναμιχθούν καλά. Τα αφήνετε στην άκρη. 
  3. Ρίχνετε στο κάδο του μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε πολύ καλά μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει το μείγμα. Στη συνέχεια, συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτετε σταδιακά και βροχηδόν το ηλιέλαιο και μόλις ενσωματωθεί ρίχνετε το γάλα βροχηδόν χτυπώντας διαρκώς.
  4. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτετε στο κάδο το μείγμα αλευριού, μειώνετε την ταχύτητα του μίξερ στο χαμηλό και χτυπάτε για 1 λ να ενσωματωθεί πλήρως το μείγμα. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί 30×40 εκ. και το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο, στις αντιστάσεις για 40-45 λ, μέχρι να πάρει ένα χρυσό καφετί χρώμα.
  5. Για το σιρόπιασμα: Το βγάζετε από το φούρνο, το κόβετε αμέσως το ραβανί σε κομμάτια και όπως είναι καυτό το σιροπιάζετε, ομοιόμορφα με κουτάλα, με το κρύο σιρόπι. Το αφήνετε μέχρι να κρυώσει και απορροφήσει καλά το σιρόπι και το σερβίρετε πασπαλισμένο με λίγα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης ή με παγωτό επιλογής σας.

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Δοκιμασμενη !!!,

Συνταγή: Ραβανί σιροπιαστό το τέλειο (Video)

 

Εδω βρηκαμε αυτην την υπεροχη συνταγη

Μαγειρεψτε ευκολα Ραβανί σιροπιαστό το τέλειο (Video) | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!! Δοκιμαστε την και μοιραστειτε μαζι μας και με τους αγαπημεους σας τις εντυπωσεις σας
#Ραβανί #σιροπιαστό #το #τέλειο #Video #Συνταγές #Sintayesgr

Related posts

Συνταγη για Τυρόπιτα σε φόρμα του κέικ | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

admin

Συνταγη για Τούρτα με Nutella και Ferrero Rocher | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

admin

Συνταγη για Γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο και Oreo με 3 υλικά σε 10 λ (Video) | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

admin

Συνταγη για Μηλόπιτα κέικ, η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή | Kalikantzaros.gr

admin

Συνταγη για Μπισκοτένιο ρολό με ινδοκάρυδο χωρίς ψήσιμο (Video) | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

admin

Συνταγη για Τούρτα μωσαϊκό καλυμμένη με γκανάς σοκολάτας (Video) | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

admin

Συνταγη για Cheesecake με σπιτική βάση cookie με σταγόνες σοκολάτας (Video) | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

admin

Συνταγη για Τούρτα cheesecake με oreo χωρίς ψήσιμο | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

admin

Συνταγη για Πανεύκολος κορμός σοκολάτας ψυγείου με μερέντα με 4 υλικά | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

admin

Συνταγή για Υγρό κέικ σοκολάτας νηστίσιμο | Συνταγές

admin

Συνταγη για Σοκολατένιο μπισκοτογλυκό με 5 υλικά (Video) | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

admin

Συνταγη για Φανταστική Τούρτα ψυγείου (Video) | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

admin