Καλικαντζαρος Νεα – Ειδησες απο ολο τον κοσμο
Βασικές παρασκευές

Συνταγη για Σπιτικό φύλλο για πίτες | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

Σημερα μαγειρευουμε Σπιτικό φύλλο για πίτες | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!
[*]

Σπιτικό φύλλο για πίτες. Μια βασική ζύμη για να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα το δικό σας σπιτικό  φύλλο για τις πίτες ή τα πιτάκια σας βάλτε και γέμιση επιλογής σας και απλά απολαύστε το, νόστιμο και τραγανό. Μια απλή συνταγή (από εδώ) για να δώσετε περισσότερη νοστιμιά στις αγαπημένες πίτες ή τα πιτάκια σας.

Υλικά συνταγής

  • 4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι για “φύλλο”
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλ. τσαγιού νερό
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε καλά το ελαιόλαδο, το νερό, το ξύδι και το αλάτι. Προσθέτετε τα 3½ φλ. τσαγιού αλεύρι και αρχίζετε να ζυμώνετε, προσθέτοντας κουταλιά κουταλιά, το υπόλοιπο αλεύρι, αν απαιτείται προσθέτετε 2-3 κ.σ. αλεύρι επιπλέον, μέχρι να έχετε μια ζύμη που να μη κολλάει στα τοιχώματα του μπολ. [*]
  2. Σε αυτό το στάδιο χωρίζετε τη ζύμη στα 4. Ανάλογα τη ποσότητα που θα χρησιμοποιήσετε, κρατάτε όση θέλετε και μπορείτε να βάλετε την υπόλοιπη σε τάπερ στο ψυγείο όπου διατηρείτε για 3 περίπου ημέρες. Όταν τη χρειαστείτε τη ξαναζυμώνετε και την ανοίγετε σε φύλλο. 
  3. Πλάθετε σε μπάλα, μέσα στο μπολ, την υπόλοιπη ζύμη, τη σκεπάζετε με μια πετσέτα και την αφήνετε, σε σχετικά ζεστό μέρος, για 20 λ να “ξεκουραστεί”. Μετά αλευρώνετε καλά το πάγκο σας και με τη βοήθεια του πλάστη την ανοίγετε σε φύλλα, ρίχνοντας επιπλέον αλεύρι όποτε απαιτείται.
  4. Σημείωση: Μπορείτε να κρατήσετε τη ζύμη και στη κατάψυξη για 3 μήνες. Σε αυτή τη περίπτωση, πριν τη καταψύξετε, την ανοίγετε σε φύλλο, τυλίγετε το φύλλο σε χαρτί ψησίματος και το κυλάτε μέσα στο χαρτί ψησίματος σε σχήμα “σωλήνας” (βλέπε τελευταία φωτογραφία). Το τοποθετείτε χωρίς να το διπλώσετε στη κατάψυξη. Όταν πρόκειται να το χρησιμοποιήσετε το βγάζετε από τη κατάψυξη 1-2 ώρες πριν και το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου να ξεπαγώσει.

[*] Οι παλιές νοικοκυρές πρότειναν ένα “κόλπο” για να είμαστε σίγουροι ότι η ζύμη για φύλλο είναι έτοιμη. Έλεγαν ότι όση ώρα ζυμώνετε μετράτε από το 1 μέχρι το 100. Μόλις φτάσετε στο 100 η ζύμη σας είναι έτοιμη. Εναλλακτικά πάντα μπορείτε να το ζυμώσετε στο μίξερ με το ειδικό εργαλείο “γάντζος”. 

Δοκιμασμενη !!!,

Συνταγή: Σπιτικό φύλλο για πίτες

 

[*]Εδω βρηκαμε αυτην την υπεροχη συνταγη

Μαγειρεψτε ευκολα Σπιτικό φύλλο για πίτες | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!! Δοκιμαστε την και μοιραστειτε μαζι μας και με τους αγαπημεους σας τις εντυπωσεις σας
#Σπιτικό #φύλλο #για #πίτες #Συνταγές #Sintayesgr

Related posts

Συνταγη για Η αυθεντική συνταγή της Μπεσαμέλ σε 10′ | Kalikantzaros.gr

admin

Συνταγη για Λαχταριστά τυροπιτάκια με ζύμη κρουασάν | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

admin

Συνταγη για Ελιόψωμο (Video) | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

admin

Συνταγη για Ψωμί ολικής άλεσης σπιτικό | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

admin

Συνταγη για Καρύκευμα μπαχαρικών για κοτόπουλο | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

admin

Συνταγη για Σπιτική σος ταρτάρ: η ιδανική σάλτσα για ψάρι | Kalikantzaros.gr

admin

Συνταγη για Καλαμποκόψωμο με φέτα πανεύκολο σε 30 λεπτά | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

admin

Συνταγη για Τα μυστικά για υπέροχη σπιτική μαγιονέζα σε 4′ | Kalikantzaros.gr

admin

Συνταγη για Πως (και γιατί) δένουμε μια σάλτσα με αλεύρι και βούτυρο | Kalikantzaros.gr

admin

Συνταγη για Σκορδάτα μπομπάκια με τυρί (Video) | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

admin

Συνταγη για Η πιό νόστιμη σπιτική σάλτσα ντομάτας γίνεται στο φούρνο! | Kalikantzaros.gr

admin

Συνταγη για Παντεσπάνι πανεύκολο και αφράτο (Video) | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

admin