Καλικαντζαρος Νεα – Ειδησες απο ολο τον κοσμο
Ορεκτικά - Μεζέδες - Snaks

Συνταγη για Τηγανιά χοιρινού με πιπεριές | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

Σημερα μαγειρευουμε Τηγανιά χοιρινού με πιπεριές | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

Πεντανόστιμη τηγανιά με χοιρινό κρέας που λιώνει στο στόμα με πιπεριές! Ο ιδανικός μεζές για να τον απολαύσετε με το κρασάκι σας ή το ουζάκι σας τους χειμερινούς μήνες, τη παγωμένη μπυρίτσα σας τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά να το γευτείτε και ως το τέλειο ορεκτικό στο τραπέζι σας αλλά και ως κυρίως πιάτο με ρύζι ή πατατούλες τηγανιτές. Μια απλή και πανεύκολη στη παρασκευή της συνταγή για αρχάριους που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε!

Υλικά συνταγής

  • 600 γρ. χοιρινός ώμος ή λαιμός κομμένος σε μπουκιές
  • 3/4 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
  • 1 ποτήρι ζεστό νερό ή ζωμό κότας ή ζωμό λαχανικών
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κοφτή κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ.  ρίγανη αποξηραμένη
  • 2-3 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού ξιδιού
  • 2-3 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 2 πιπεριές πράσινες κέρατο, κομμένες σε μέτρια κομμάτια (αυξομειώστε τη ποσότητα των πιπεριών ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε καλά το κρέας, το κόβετε σε μπουκιές, το στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί και το αλατοπιπερώνετε. Τοποθετείτε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο και το κρέας και το σοτάρετε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πάρει χρώμα απ” όλες τις πλευρές. 
  2. Στη συνέχεια βγάζετε το κρέας από τη τηγάνι, με τρυπητή κουτάλα, και το μεταφέρετε σε μπολ. Στο ίδιο ζεστό τηγάνι προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και όταν κάψει ρίχνετε το κρεμμύδι το σοτάρετε για 2-3 λ να μαλακώσει. Μετά ρίχνετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λ επιπλέον.
  3. Ξαναρίχνετε το σοταρισμένο χοιρινό στη κατσαρόλα, ανακατεύετε, σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε μέχρι να εξατμισθεί το αλκοόλ.  Στη συνέχεια ρίχνετε στο τηγάνι τις πιπεριές, ανακατεύετε να “μαραθούν” ελαφρώς και αλατοπιπερώνετε.
  4. Προσθέτετε το ζεστό νερό ή το ζωμό επιλογής σας, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό σας να σιγοβράσει για 35-40 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας, πάρει χρώμα και να μείνει μόνο με το λάδι του. Πέντε (5) λ πριν αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά προσθέτετε τη ζάχαρη και τη κρέμα βαλσαμικού και ανακατεύετε. 
  5. Σερβίρετε ζεστή τη τηγανιά σας ως μεζέ ή τη συνοδεύετε με πατατούλες τηγανιτές ή υπέροχες τραγανές πατάτες (συνταγή εδώ) ή με ρύζι μακρύκοκκο πιλάφι ή με πανεύκολο σπυρωτό ρύζι μπασμάτι (συνταγή εδώ). Καλή σας όρεξη!

Πηγή

Δοκιμασμενη !!!,

Συνταγή: Τηγανιά χοιρινού με πιπεριές

 

Εδω βρηκαμε αυτην την υπεροχη συνταγη

Μαγειρεψτε ευκολα Τηγανιά χοιρινού με πιπεριές | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!! Δοκιμαστε την και μοιραστειτε μαζι μας και με τους αγαπημεους σας τις εντυπωσεις σας
#Τηγανιά #χοιρινού #με #πιπεριές #Συνταγές #Sintayesgr

Related posts

Συνταγη για Πεντανόστιμες γεμιστές μελιτζάνες στο φούρνο | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

admin

Συνταγη για Λουκανικόπιτα πανεύκολη και πεντανόστιμη (Video) | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

admin

Συνταγη για Βραστό χταπόδι με πάπρικα εκ Γαλικίας – Pulpo á feira

admin

Συνταγη για τηγανιά με χοιρινό – η συνταγή του ένδοξου μεζέ

admin

Συνταγή για Γαύρος στο φούρνο | Συνταγές

admin

Συνταγή για Κροκέτες κουνουπίδι με σκορδαλιά αμυγδάλου | Συνταγές

admin

Συνταγη για Κολοκυθόπιτα μυρωδάτη με γιαούρτι και τυριά | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

admin

Συνταγη για Μελιτζανόπιτα με πιπεριές και φέτα | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

admin

Συνταγη για Αυθεντική βίντεο-συνταγή για βελούδινο Χούμους | Kalikantzaros.gr

admin

Συνταγη για Αλμυρή μπουγάτσα με κρέμα και τυρί (Video) | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

admin

Συνταγη για ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΨΗΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ – Συνταγες Kalikantzaros.gr

admin

Συνταγη για Γύρος κοτόπουλου μαριναρισμένος | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

admin