Συρρικνώθηκε για 10ο μήνα η μεταποίηση

0Ευρωζώνη: Συρρικνώθηκε για 10ο μήνα η μεταποίηση

Η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη συρρικνώθηκε για 10ο συνεχόμενο μήνα τον Νοέμβριο, αν και οι πληγείσες βιομηχανίες ίσως να έχουν ανακάμψει, καθώς οι forward looking δείκτες φαίνεται να έχουν φύγει από το ναδίρ.

Ο μεταποιητικός ΡΜΙ στην Ευρωζώνη διαμορφώνεται χαμηλότερα των 50 μονάδων από τον Φεβρουάριο, αλλά το επίπεδο του 46,9 στο οποίο διαμορφώθηκε ήταν υψηλότερο από το 45,9 του Οκτωβρίου και το 46,6 που ήταν η αρχική εκτίμηση.

Ο δείκτης που μετρά την παραγωγή, ο οποίος τροφοδοτεί και τον σύνθετο ΡΜΙ ο οποίος θα ανακοινωθεί την Τετάρτη, σημείωσε άνοδο στις 47,4 από τις 46,6 μονάδες.

«Αν και πάλι σηματοδοτεί έναν ισχυρό ρυθμό πτώσης, ο μεταποιητικός ΡΜΙ παρ’ όλα αυτά φέρνει κάποια ενθαρρυντικά σημάδια τα οποία θα τροφοδοτήσουν τη σπέκουλα ότι τα χειρότερα τελείωσαν για τις εταιρείες της Ευρωζώνης» ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Chris Williamson.

Οι νέες παραγγελίες, η απασχόληση, οι πρώτες ύλες και το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των εργασιών μειώθηκαν με μικρότερο ρυθμό, ενώ η αισιοδοξία κατέγραψε τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο εδώ και έξι χρόνια.

Ο μελλοντικός δείκτης παραγωγής σημείωσε άλμα στις 55,3 από τις 51,9 μονάδες.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2019, 15:19

Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ