Σχολεία: Αλλαγές στο ωράριο – Ποιες τάξεις αφορά

12

Για ένα θέμα που ταλανίζει ιδιαίτερα χιλιάδες μαθητές και σχολεία, έδωσε απαντήσεις το υπουργείο Παιδείας, κι αυτό δεν είναι άλλο από το πρωινό κουδούνι!

Όπως διευκρίνισε σήμερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, η υφυπουργός Παιδείας, Μερόπη Τζούφη, η αλλαγή ώρας που συζητείται δεν θα αφορά στα δημοτικά, αλλά στα γυμνάσια και λύκεια, ενώ σήμερα, Τετάρτη, αναμένεται και η συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ για να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα.

Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας, προτείνεται τα μαθήματα να ξεκινούν στις 9 το πρωί αντί στις 8:15 που ισχύει σήμερα, αλλαγή η οποία όμως θα επηρεάσει και την ώρα λήξης του σχολικού ωραρίου, το οποίο θα μετακινηθεί κατά 45 λεπτά αργότερα.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, προανήγγειλε ως σκέψη κατά την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, τα μαθήματα στα Λύκεια από την επόμενη χρονιά να ξεκινούν στις 9 το πρωί, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω».

Πότε κλείνουν και ανοίγουν τα σχολεία

Τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια όλη της χώρας θα κλείσουν για το Πάσχα στις 19 Απριλίουκαι θα ανοίξουν και πάλι τις πόρτες τους στις 6 Μαΐου.

Έτσι, οι μαθητές θα απουσιάσουν από τις σχολικές αίθουσες όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και θα επιστρέψουν σε αυτές μια εβδομάδα μετά τη Δευτέρα του Πάσχα.

Υπενθυμίζεται ότι το Πάσχα φέτος πέφτει σχετικά αργά, δηλαδή στις 28 Απριλίου, σε αντίθεση με πέρυσι που ήταν νωρίς, στις 7 Απριλίου. Αργία είναι και η Δευτέρα του Πάσχα, ενώ φέτος η Πρωτομαγιά πέφτει την Τετάρτη μετά το Πάσχα, οπότε είναι και πάλι αργία.

(ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)
  • ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ