Τα δωρεάν αυτής της εβδομάδας στην πόλη

4

Όσα ωραία και δωρεάν συμβαίνουν αυτήν την εβδομάδα στην πόλη.

Εγκληματολογικές συζητήσεις στον Ιανό

10 Οκτωβρίου στις 18.00

Το βιβλίο της Αγγελικής Καρδαρά εμβαθύνει στα κίνητρα εγκληματικής δράσης, στον ιδιαίτερο ψυχισμό του ατόμου που οδηγείται στο έγκλημα, στις ειδικές συνθήκες διάπραξης του εγκλήματος αλλά και στις ευρύτερες κοινωνικές συνθήκες, καθώς και στο προφίλ του θύματος, όπως αναδείχθηκαν σε υποθέσεις που απασχόλησαν τα εγχώρια ΜΜΕ από το 1993 έως και το 2018. Στη συζήτηση θα συμμετέχει μεταξύ άλλων και ο ομότιμος καθηγητής Εγκληματολογίας ΕΚΠΑ Γιάννης Πανούσης. 

Ένα τριαντάφυλλο για τη δασκάλα μου: Αφήγηση και παιδικό παιχνίδι

12 Οκτωβρίου στις 11.00

Οι εκδόσεις Μίνωας και ο Παιδικός IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο «Ένα τριαντάφυλλο για τη δασκάλα μου» της Ιωάννας Μπαμπέτα. Μετά την αφήγηση θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι, διαδραστικά παιχνίδια και τα παιδιά θα φτιάξουν ένα τριαντάφυλλο για τη/τον δικό τους δάσκαλο

Eργαστήριο αρχιτεκτονικής και comics στην Κυψέλη

9 και 13 Οκτωβρίου στις 16.00

Έρευνα, αφήγηση, αρχιτεκτονική και comics συνθέτουν τον καμβά για μια συζήτηση για το ρόλο των κτιρίων και των μνημείων στη δημόσια αστική ζωή, στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης. Το εργαστήριο που θα ολοκληρωθεί σε 2 συναντήσεις περιλαμβάνει διαλέξεις, ξεναγήσεις και βιωματικές ασκήσεις δημιουργίας comics. Δήλωση συμμετοχής στο bibliothek-athen@goethe.de Περισσότερα εδώ.

«Terror» του Φέρντιναντ Φον Σίραχ στη Νομική Αθηνών

10 Οκτωβρίου στις 19.00

Το έργο του Γερμανού συγγραφέα Φέρντιναντ φον Σίραχ, που βάζει τους θεατές στη θέση των ενόρκων να αποφασίζουν για την τελική έκβαση της δίκης, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και κάνει πρεμιέρα στη Νομική Αθηνών (Σόλωνος 57) για μια και μόνο παράσταση.

Διαλογισμός για διαρκή Ευτυχία από τον Sant Rajinder Singh στο Δαΐς

8 Οκτωβρίου στις 16.00

Μία ανοιχτή πρόσκληση σε όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν τον διαλογισμό από τον Sant Rajinder Singh, τον επικεφαλής της Επιστήμης της Πνευματικότητας, μιας παγκόσμιας οργάνωσης μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, η οποία είναι αφιερωμένη στην αγάπη, στην ενότητα και στην ειρήνη. Θα βρεθεί στο χώρο του Αθλητικού και Πνευματικού Κέντρου ΔΑΪΣ (Μεσογείων 151 & Κυπρίων Αγωνιστών 89-91, Μαρούσι), για να δώσει μία ομιλία και να καθοδηγήσει έπειτα το κοινό σε διαλογισμό.

Το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

14 Οκτωβρίου στις 18.30

Στον πυρήνα της συναυλίας βρίσκεται το αριστουργηματικό, όσο και δημοφιλές, Τρίτο Κουαρτέτο του Ν. Σκαλκώτα, στο οποίο, χρησιμοποιώντας τη δύσκολη δωδεκαφθογγική γλώσσα, παράγει με αριστοτεχνικό τρόπο μουσική ευαίσθητη, γεμάτη ηχοχρώματα. Το έργο, πλαισιώνεται από δύο δημιουργίες νεότερων συνθετών, το La Folia του Σ. Παπάνα, και το δυναμικό Κουαρτέτο του Μ. Θεοδωράκη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης από εδώ.

Source link

Από την σελίδα in2life.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ