Τα δωρεάν της εβδομάδας στην πόλη

0

Για να δούμε τι θα δούμε με ελεύθερη είσοδο αυτήν την εβδομάδα στην Αθήνα.

Edvard Grieg: Peer Gynt στο Ολύμπια

14-17 Οκτωβρίου στις 20.30

Η νέα σεζόν του Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο “Μαρία Κάλλας” ξεκινάει με το εμβληματικό θεατρικό έργο Peer Gynt (Πέερ Γκύντ) του Henrik Ibsen σε μουσική Edvard Grieg από τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία δήμου Αθηναίων σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη, τη Δευτέρα 14, την Τρίτη 15 και την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου. Η είσοδος για το κοινό γίνεται με δελτία εισόδου (2 δελτία ανά άτομο).

«Πανόραμα ενός μελαγχολικού» του Μανώλη Τσίπου

14 Οκτωβρίου στις 20.30

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά επιμένει στη σύνδεση με τον Πειραιά και παρουσιάζει το “Πανόραμα ενός μελαγχολικού” του συγγραφέα Μανώλη Τσίπου, ως τριλογία/ performance, σε τρείς διαφορετικούς τόπους της πόλης σε σκηνοθεσία Βίκυς Κυριακουλάκου. To πρώτο μέρος «Η ερωτική απώλεια», θα παρουσιαστεί στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, στον Πειραιά, τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, στις 20.30.

O Σκαλκώτας στο Βυζαντινό Μουσείο

14 Οκτωβρίου στις 18.30

Στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο επιστρέφει το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών. Στον πυρήνα της συναυλίας βρίσκεται το Τρίτο Κουαρτέτο του Ν. Σκαλκώτα, το οποίο, χρησιμοποιώντας τη δύσκολη δωδεκαφθογγική γλώσσα, παράγει μουσική ευαίσθητη, γεμάτη ηχοχρώματα. Απαραίτητη η κράτηση θέσης από εδώ.

Ο Σταύρος Ξαρχάκος στον Ιανό

15 Οκτωβρίου στις 20:30

Η δημοσιογράφος  Μαργαρίτα Πουρνάρα θα έχει μια εκ βαθέων συζήτηση με τον μαέστρο, για τη μουσική παιδεία και τους οραματισμούς του. Θα συμμετέχουν οι τραγουδιστές: Μανώλης Μητσιάς, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Θεοδόσης Νικολετόπουλος, Σταυρούλα Μανωλοπούλου, Σταυρούλα Εσαμπαλίδη.

Συναντήσεις με Συγγραφείς στο café του ΙΑΝΟΥ: Νότης Μαυρουδής

16 Οκτωβρίου στις 20:30

Ο Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με τον Νότη Μαυρουδή σε μια συζήτηση, σε πρώτο πρόσωπο, για την τέχνη, την κοινωνία, τη ζωή, με τη συμμετοχή του κοινού.

Mαθήματα Aστρονομίας και Kοσμολογία στα Βριλήσσια

18 Οκτωβρίου στις 18.00

Ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Βριλησσίων διοργανώνει σειρά διαλέξεων με θέμα “Αστρονομία & Κοσμολογία”, αρχής γενομένης την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου με επίκεντρο τη ζωή και τον θάνατο των αστέρων. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Νίκος Εγγονόπουλος στο Πάρκο Μίκης Θεοδωράκης (πρώην ΤΥΠΕΤ – Μπακογιάννη και Πλαταιών). Δείτε εδώ τις υπόλοιπες διαλέξεις. 

Source link

Από την σελίδα in2life.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ