Καλικαντζαρος Νεα – Ειδησες απο ολο τον κοσμο
Σεξουαλικοτητα

Τι είναι τα κολπικά υγρά και ποιος ο σκοπός τους;Συχνά οι γυναίκες παρατηρούν την έκκριση υγρών από τον κόλπο τους. Κάποια από αυτά είναι απολύτως φυσιολογικά, ενώ κάποια άλλα μπορεί να συνιστούν ένδειξη λοίμωξης.

Ο όρος κολπική έκκριση αναφέρεται σε ένα καθαρό, λευκό υγρό που παράγεται από τη μήτρα, τον τράχηλο ή τον κόλπο. Οι περισσότερες γυναίκες εμφανίζουν κολπικές εκκρίσεις σε έναν βαθμό. Η ποσότητα διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα κι εξαρτάται από τη φάση του κύκλου. Το υγρό που προέρχεται από τον τράχηλο κάποιες φορές ονομάζεται τραχηλική βλέννη και είναι ο τύπος έκκρισης που αλλάζει σε χρώμα και ποσότητα ανάλογα με τη φάση του κύκλου. Παράγεται από τον τράχηλο και ρυθμίζεται από τα οιστρογόνα και την προγεστερόνη, κι έχει σκοπό να θρέψει και να προστατεύσει τα σπερματοζωάρια ενώ αυτά ταξιδεύουν μέσα από τον κόλπο και τον τράχηλο για να γονιμοποιήσουν το ωάριο.

Τα τραχηλικά υγρά μπορεί να έχουν μια θολή, λευκή απόχρωση και η υφή τους να είναι ολισθηρή και κολλώδης. Το γυναικείο σώμα συνήθως τα παράγει κοντά στην ωορρηξία. Στη φάση εκείνη η εικόνα τους και η σύστασή τους μπορεί να μοιάζει με ασπράδι αβγού.

Υπάρχουν επίσης και τα υγρά που παράγονται κατά τη σεξουαλική διέγερση της γυναίκας με σκοπό τη λίπανση του κόλπου και τη διευκόλυνση της συνουσίας. Στην παραγωγή των υγρών αυτών εμπλέκονται τόσο ο εγκέφαλος όσο και ο κόλπος της γυναίκας. Όταν ο κύκλος της σεξουαλικής απόκρισης ενεργοποιείται σε εγκεφαλικό επίπεδο, οι αδένες του κόλπου παράγουν αυτό το καθαρό υγρό που βοηθά το πέος να γλιστρήσει μέσα στον κόλπο.

Κάποιες γυναίκες παράγουν περισσότερα κολπικά υγρά από άλλες και κάποιες προτιμούν τον κόλπο τους να είναι πιο υγρός για να είναι πιο άνετη η διείσδυση. Η αύξηση του χρόνου των προκαταρκτικών μπορεί να βοηθήσει τη φυσική λίπανση του κόλπου. Επίσης, βοήθα η εστίαση σε ευχάριστες, συγκεκριμένες αισθήσεις, σκέψεις και φαντασιώσεις που πυροδοτούν την έκκριση κολπικών υγρών. Εάν μια γυναίκα το χρειάζεται, μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιο κολπικό λιπαντικό ώστε να ρυθμίσει το πρόβλημα της κολπικής ξηρότητας.

Οι γυναίκες σταδιακά εξοικειώνονται με τα κολπικά υγρά τους και παρατηρούν πέρα από το χρώμα τους, τη συνήθη σύσταση και οσμή. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι η αλλαγή σε κάποιο από τα συνήθη χαρακτηριστικά μπορεί να είναι σημάδι λοίμωξης.

Ανάλογα με τον τύπο της λοίμωξης, η έκκριση μπορεί να έχει χρώμα πράσινο, κίτρινο, γκρι ή καφέ.


Μπορεί επίσης να είναι λεπτόρρευστη, παχύρευστη ή να έχει την εικόνα και την υφή του τυριού τύπου cottage. Η οσμή ενδέχεται επίσης να διαφέρει. Πολλές γυναίκες αναφέρουν μια μεταλλική οσμή ή και μυρωδιά ψαριού. Συχνά υπάρχουν κι άλλα συμπτώματα, όπως είναι ο πόνος και ο κνησμός.

Εάν μια γυναίκα παρατηρήσει τα παραπάνω, θα πρέπει να επικοινωνήσει με τον γυναικολόγο της το συντομότερο δυνατό. Οι μη φυσιολογικές κολπικές εκκρίσεις μπορεί να προκληθούν από μυκητισιακές λοιμώξεις, βακτηριακή κολπίτιδα ή από σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις, όπως είναι η λοίμωξη από τριχομονάδες, γονόρροια ή χλαμύδια.

www.andrologia.gr

Source link
Related posts

Πώς να μιλήσει κάποιος στα παιδιά για τη στύση

admin

Ποια σχέση μπορεί να έχει το μεγάλο επώδυνο δάχτυλο του ποδιού με τη στυτική δυσλειτουργία;

admin

Νέα δεδομένα αναδεικνύουν την υποθεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας

admin

Γιατί η λήψη αντισυλληπτικών μπορεί να προκαλέσει αύξηση του μεγέθους των μαστών;

admin

Τα πρωτότοκα παιδιά είναι πιο πιθανό να μάθουν για το σεξ από τους γονείς

admin

Γιατί το πέος μπορεί να αλλάξει χρώμα;

admin