Τι παίζει δωρεάν στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα;

0

Κύκλος συζητήσεων «Περί Ωραίου» στο Cafe του ΙΑΝΟΥ
Ο Κώστας Καζαμιάκης συνομιλεί με τη σκηνοθέτιδα Μέμη Σπυράτου, με θέμα την ταινία της για τον αρχιτέκτονα και πολεοδόμο Παναγή Ψωμόπουλο (1925-2017), τον πολυτάλαντο καταλύτη στην ωρίμανση της πολεοδομικής σκέψης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26/6 στις 20:30.

Οι Low στο Summer Nostos Festival
Οι Low από την Μινεσότα, μετά από 25 χρόνια καριέρας, αποτελούν ένα είδος θεσμού για την indie rock παγκοσμίως. Άξιοι εκπρόσωποι της slow tempo rock, ιδρύθηκαν από τους Alan Sparhawk και Mimi Parker που γνωρίζονται από εννέα ετών, είναι παντρεμένοι και γονείς δυο εφήβων –ο τρόπος που αλληλεπιδρούν οι φωνές τους είναι καθοριστικός. Η μπάντα συμπληρώνεται από τον Steve Garrington.
To κυρίαρχο χαρακτηριστικό τους, αυτό που βρίσκουν συναρπαστικό οι ειδικοί, είναι το γεγονός ότι ο ήχος τους διαρκώς εξελίσσεται. Είναι συνεχείς οι πειραματισμοί τους και συνειδητή η ανάπτυξη του ήχου τους που εξερευνά τον μινιμαλισμό και αναδεικνύει την αρμονία των φωνών.
27 Ιουνίου 2019, 22.00, Ξέφωτο ΚΠΙΣΝ

Ομαδική έκθεση «+9»
Το βιομηχανικού χαρακτήρα και με χρήση ως μουσική σκηνή κτίριο επί της Ιεράς Οδού 18-20 εντάσσεται στον ευρύτερο γεωγραφικό ιστό του αρχαίου νεκροταφείου του Κεραμεικού (1100 π.Χ. – 500 μ.Χ.). Εννέα μέτρα κάτω από τη σύγχρονη επιφάνεια της πόλης και τόνους επιχωματώσεων, ανασκαφές αποκάλυψαν από το 1863 τμήματα του έσω (εργαστήρια κεραμικής και οικιστικά σύνολα) και του έξω (νεκροταφείο – Δημόσιο Σήμα) Κεραμεικού.
Η έκθεση θα διαχειριστεί έννοιες με σαφείς αναφορές στην αρχαιότητα απαλλασσόμενες όμως από εμμονική αρχαιολατρία και αρχαιολαγνεία. Θα λάβει υπόψη κάθε ένα από τα εννιά μέτρα εξέλιξης και θα βολιδοσκοπήσει τα πιθανά εννιά μέτρα που έπονται.
Ιερά Οδός 18-20, μέχρι 12/7. Τρίτες-Παρασκευές, 14.00-20.00

Bells & Spells, θεατρικό έργο από την Victoria Thiérrée Chaplin
Η Aurelia, κόρη της Victoria και εγγονή του Τσάρλι Τσάπλιν, υποδύεται μια γυναίκα με τάσεις κλεπτομανίας. Μια γυναίκα που υποκύπτει στην ομορφιά, στη μαγεία και τις ιστορίες που της προσφέρουν αντικείμενα που έχει… δανειστεί. Τα αντικείμενα την χειραγωγούν, την κατευθύνουν, αφού ανήκουν σε έναν ξεχωριστό κόσμο, έχουν βούληση. Μουσικά κουτιά παραλογίζονται, τοίχοι ανοίγουν για να εξορμήσουν δύο χορευτές, ένα φόρεμα ζωντανεύει. Η Aurelia μαζί με τoν Jaime Martinez οδηγούν το κοινό σε έναν νέο τόπο, φανταστικό, φτιαγμένο από τα υλικά της μαγείας που χαρακτηρίζουν την οικογένεια Chaplin, με πλήθος οπτικών πληροφοριών και αντικειμένων να γεμίζουν τη σκηνή. Στόχος τους είναι να προκαλέσουν μια έκρηξη συναισθημάτων που εκκινούν από τα ηθελημένα γλυκανάλατα και φτάνουν ως τα πιο σπαρακτικά.
Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Ευριπίδου και Λ.Συγγρού (Τηλέφωνο: 2130885700)
26/6, στις 19.30, στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival.

Προβολή: Η Κρυφή Γοητεία της Μπουρζουαζίας, του Luis Buñuel (1972)
Αυτή η προβολή, που οργανώνεται σε συνεργασία με το Athens Open-Air Film Festival, αναδεικνύει μια ταινία από τη «γαλλική » περίοδο του Luis Buñuel. Tα ζευγάρια Thévenot (Paul Frankeur και Delphine Seyrig) και Sénéchal (Jean-Pierre Cassel και Stéphane Audran), βρίσκονται σε ένα δείπνο το οποίο διαρκώς διακόπτεται. Για λόγους τόσο παράλογους όσο και αναπάντεχους, καθυστερούν το δείπνο και βρίσκουν την ευκαιρία να μπουν στον εξαιρετικά επικριτικό κόσμο του ιδιόρρυθμου σύμπαντος του Buñuel.
27/6, στις 21.30, στην Γαλλική Σχολή Αθηνών (Διδότου 6, Αθήνα)

Έκθεση με έργα προσφύγων και Ελλήνων μαθητών στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Η έκθεση φιλοξενεί έργα 60 συνολικά παιδιών, 30 προσφύγων από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Solidarity Now και 30 μαθητών του Pierce College, τα οποία συμμετείχαν φέτος στα εργαστήρια του προγράμματος «Όλοι Μαζί Παρέα στο Μουσείο».
Μέχρι τις 29/6, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα)

Source link

Από την σελίδα in2life.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ