Καλικαντζαρος Νεα – Ειδησες απο ολο τον κοσμο
Σαν σημερα

Τουίτι – Αφιέρωμα – Τι εγινε σαν σημερα ?

Φιγούρα των κινουμένων σχεδίων. Πρόκειται για ένα κίτρινο ανθρωπόμορφο καναρίνι, που βγήκε από τα στούντιο της Warner και πρωταγωνίστησε στις σειρές κινουμένων σχεδίων Looney Tunes και Merrie Melodies.

Ο Τουίτι (Tweety) είναι δημιούργημα του καρτουνίστα Μπομπ Κλάμπετ (1913-1984). Πηγή για την έμπνευσή του αποτέλεσε μία δική του φωτογραφία, όταν ήταν μωρό. Ο Τουίτι πρωτοεμφανίσθηκε στην ταινία μικρού μήκους A Tale of two Kitties, που έκανε πρεμιέρα στις 21 Νοεμβρίου 1942. Ο Όρσον, όπως ήταν το πρώτο του όνομα, έπρεπε να αντιμετωπίσει δύο πεινασμένους γάτους, ονόματι Μπάμπιτ και Κατσέλο.

Γι’ αυτό ο Κλάμπετ τον προίκισε με επιθετικότητα και θρασύτητα. Σχεδιαστικά, ο πρώιμος Τουίτι είχε ροζ χρώμα, μεγάλα προγούλια και εμφανιζόταν τσίτσιδος, γεγονός που ενόχλησε τη λογοκρισία. Έτσι, ο Κλάμπετ αναγκάστηκε να του προσθέσει φτερά.

Το 1947 βρίσκει τον Κλάμπετ να δουλεύει πάνω σε μια ταινία, όπου ο Τουίτι θα έπρεπε να τεθεί αντιμέτωπος ενός ασπρόμαυρου γάτου, τον οποίον είχε δημιουργήσει ο Φριτζ Φρίλεγκ. Όμως, ο Κλάμπετ άφησε τη Warner και ο Φρίλεγκ ανέλαβε την ολοκλήρωση της ταινίας.

Ο Τουίτι απέκτησε πιο ήπιο χαρακτήρα, αλλά μεγαλύτερη ευστροφία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον Γάτο, που αργότερα πήρε το όνομα Συλβέστρος. Η ταινία Tweetie Pie σημείωσε μεγάλη επιτυχία και χάρισε ένα Όσκαρ στη Warner.

Από τότε, ο Τουίτι και ο Σιλβέστρος, αν και θανάσιμοι αντίπαλοι, έγιναν ένα από τα πιο διάσημα ζευγάρια στην ιστορία των κινουμένων σχεδίων. Μάλιστα, το 1998 τιμήθηκαν από τα Αμερικανικά Ταχυδρομεία με γραμματόσημο, που απεικόνιζε τις φιγούρες τους.

Τουίτι και Σιλβέστρος ζουν στο σπίτι της Γιαγιάς, αλλά ο αχόρταγος Συλβέστρος εποφθαλμιά το κίτρινο καναρίνι. Θέλει πάση θυσία να το καταβροχθίσει και πάντα σκαρφίζεται όλο και πιο περίτεχνα κόλπα για να πετύχει το σκοπό του.

Όμως, πάντα αποτυγχάνει, είτε από δικά του λάθη είτε από την πονηριά του Τουίτι, που οδηγεί τον διώκτη του στη Γιαγιά ή στον Έκτορα το μπουλντόγκ, που αναλαμβάνουν να τον συνετίσουν, έστω προσωρινά.

Source link

Related posts

Άνταμ Βαϊσχάουπτ – Βιογραφία – Τι εγινε σαν σημερα ?

admin

Λουτσιάνο Παβαρότι – Βιογραφία – Τι εγινε σαν σημερα ?

admin

Κωνσταντίνος Ζ’ o Πορφυρογέννητος – Βιογραφία

admin

Η Μάχη της Καρμπάλα – Αφιέρωμα

admin

Γρηγόριος Παλαμάς – Βιογραφία – Τι εγινε σαν σημερα ?

admin

Το Πορτρέτο των Μηνών – Οκτώβριος – Αφιέρωμα

admin

Τατιάνα Γκρίτση – Μιλιέξ – Βιογραφία

admin

Τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν την 5η Νοεμβρίου

admin

Πάουλ Βιτγκενστάιν: Ο πιανίστας με το ένα χέρι. – Βιογραφία

admin

Εφημερίδα «Απόλλων» – Αφιέρωμα – Τι εγινε σαν σημερα ?

admin

Κώστας Βρεττάκος: Ο καλλιτέχνης που θεωρούσε τη ζωή ως μια διαρκή προσωρινότητα. – Βιογραφία

admin

Σκοτ Τζόπλιν – Βιογραφία – Τι εγινε σαν σημερα ?

admin