Το πρώτο site για θύματα του bullying

7

Live without Bullying – Ζήσε χωρίς εκφοβισμό

Αυτό είναι το όνομα του πρώτου διαδικτυακού προγράμματος (και ιστοσελίδας) στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση και ευαισθητοποίηση πάνω στο ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού.

Το πρόγραμμα, το οποίο λειτουργεί από το 2016, αποτελεί μία πρωτοβουλία του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού και υλοποιείται σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων Π.&Α. Κυριακού και του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Enable”.

Μέσω του site, παιδιά και έφηβοι 10 έως 18 ετών που αντιμετωπίζουν προβλήματα εκφοβισμού μπορούν να λάβουν συμβουλευτική στήριξη, συνομιλώντας online, ανώνυμα και δωρεάν με εκπαιδευμένους συμβούλους ή και με συνομήλικους τους και μεγαλύτερους μαθητές που έχουν εκπαιδευτεί ειδικά για αυτό το σκοπό.

Τα παιδιά μπορούν να κάνουν εγγραφή, χρησιμοποιώντας ένα όνομα χρήστη και ένα κωδικό πρόσβασης της αρεσκείας τους. Το όνομα χρήστη δεν είναι απαραίτητο να ταυτίζεται με το πραγματικό όνομα του παιδιού χρήστη, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την ανωνυμία του. 

Επίσης, μέσω του site, γονείς και εκπαιδευτικοί που το επιθυμούν μπορούν να ενημερωθούν από το site για το φαινόμενο, να ανταλλάξουν απόψεις και να λάβουν συμβουλές από επαγγελματίες ψυχολόγους μέσω ενός ειδικά διαμορφωμένου φόρουμ συζητήσεων.

To φόρουμ λειτουργεί 24 ώρες το εικοσιτετράωρο όλες τις ημέρες της εβδομάδας με τη συνεισφορά επαγγελματιών ψυχολόγων, ενώ υπάρχει η σελίδα διαθέτει και εφαρμογή για πρόσβαση από smartphone. 

 

Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ