Χιώτικοι κολοκυθοκεφτέδες | Τόποι και Τρόποι

8


Εάν ψάξουμε τις παραδοσιακές χιώτικες συνταγές, τότε σίγουρα ανάμεσά τους θα βρούμε τους κολοκυθοκεφτέδες! Ένα πιάτο που μαγειρεύεται σε διάφορα μέρη και χωριά του νησιού και κάθε μία Χιώτισσα νοικοκυρά κρύβει και το δικό της μυστικό. Εμείς εξασφαλίσαμε για εσάς μία μοναδική συνταγή για σίγουρη επιτυχία!

ΥΛΙΚΑ

  • 4 μεγάλα κολοκύθια (χιώτικα κατά προτίμηση)
  • 3 αυγά
  • Παξιμάδια (όσα χρειάζονται  για να σφίξει το μείγμα)
  • 300γρ. φέτα
  • Αλατοπίπερο
  • Δυόσμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξύνουμε τα κολοκύθια με το μαχαίρι και τα βάζουμε σε αλατισμένο νερό για να βράσουν χωρίς όμως να λιώσουν. Έπειτα, τα τοποθετούμε στο σουρωτήρι και τα σφίγγουμε, για να φύγει το νερό. Τα αφήνουμε περίπου  1-2 ώρες εκεί, μέχρι να φύγει σχεδόν τελείως το νερό τους . Τέλος, αναμειγνύουμε  όλα τα υλικά μαζί, τα πλάθουμε σε μπάλες, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε σε πολύ καυτό λάδι. Σερβίρουμε τους κολοκυθοκεφτέδες ζεστούς, ενώ μπορούμε να τους συνοδεύουμε με ένα κομμάτι χιώτικο τυρί Μαστέλο.

Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ