Όλα τα ωραία και δωρεάν της εβδομάδας στην πόλη

0

Μαραθώνιος ταινιών στον Δημοτικό Κινηματογράφο Καλυψώ
Έως τις 27 Οκτωβρίου (ώρες προβολών: 17.00, 19.00, 21.00)

Στην Καλυψώ της Καλλιθέας (Γρηγορίου Λαμπράκη 9 και Καλυψούς) θα δούμε, ούτε λίγο ούτε πολύ, 235 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους από 48 χώρες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κωμωδίες, αισθηματικές, περιπέτειες, αστυνομικές, τρόμου, θρίλερ, επιστημονικής φαντασίας, ντοκιμαντέρ και ταινίες κινουμένων σχεδίων. Οι περισσότερες από τις ξένες ταινίες προβάλλονται σε πανελλαδική πρεμιέρα, ενώ πολλές έχουν τιμηθεί με σημαντικά βραβεία σε διεθνή διαγωνιστικά φεστιβάλ. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών εδώ. 

Kitchen Debates: Ταινίες στο Ωδείο Αθηνών
Πέμπτη 24 Οκτωβρίου στις 20.00

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Από το κτήριο στην κοινότητα – ο Ιωάννης Δεσποτόπουλος και το Bauhaus» το Ινστιτούτο Γκαίτε διοργανώνει στο Ωδείο Αθηνών μια βραδιά με ταινίες, ζωντανή μουσική και συζητήσεις για το Bauhaus και την «απόλυτη ισότητα» που πρέσβευε. Θα προβληθούν μικρού μήκους ταινίες της εποχής (δείτε τις αναλυτικά εδώ), με τις βωβές να συνοδεύονται από ζωντανή μουσική.

Μάρτυς Κατηγορίας: Άγκαθα Κρίστυ στην Καλλιθέα
Παρασκευή 25 και Σάββατο 26 Οκτωβρίου στις 20.00

Το Θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Καλλιθέας ανεβάζει στο Δημοτικό Θέατρο (Κρέμου 123 & Φιλαρέτου) μια από τις πιο αγαπημένες ιστορίες μυστηρίου της Άγκαθα Κρίστυ, τον Μάρτυρα Κατηγορίας, σε σκηνοθεσία Γαβριέλλας Τριανταφύλλου. Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 210 9570001.

Η Βικτόρια Χίσλοπ φέρνει το καινούριο της βιβλίο στον Ιανό
Πέμπτη 24 Οκτωβρίου στις 20.30

Η συγγραφέας του εκδοτικού και τηλεοπτικού φαινόμενου «Το Νησί» έρχεται στην Αθήνα για την παρουσίαση του καινούριου της βιβλίου «Όσοι αγαπιούνται», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Ένα βιβλίο που διατρέχει τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας μέσα από την επική ιστορία μιας συνηθισμένης γυναίκας που αναγκάστηκε να ζήσει μια ασυνήθιστη ζωή. Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

Απελευθέρωση της Αθήνας: 75 χρόνια μετά
Παρασκευή 25 Οκτωβρίου στις 20:00 στο Θέατρο Σταθμός (Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο)

Ο Χρήστος Σολωμός, ιστορικός ερευνητής και συλλέκτης προφορικών μαρτυριών σε σχέση με τη ζωή Ελλήνων και Ελληνίδων που υπήρξαν μάρτυρες ναζιστικών εγκλημάτων, συνομιλεί με πρωταγωνιστές της συγκεκριμένης ιστορικής περιόδου με αφορμή την επέτειο μνήμης από τη συμπλήρωση 75 χρόνων από την Απελευθέρωση της Αθήνας.

Η Κατοχή στο σύγχρονο ελληνικό ντοκιμαντέρ: Προβολές στο Τριανόν
Δευτέρα 21 Οκτωβρίου

Επίσης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 75 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τους Ναζί, τρία ντοκιμαντέρ προβάλλονται στον κινηματογράφο Τριανόν παρουσία των σκηνοθετών τους. «Τα ρόδα, τα τριαντάφυλλα» σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Αγραφιώτη (ώρα έναρξης 18.30) και το «Από τον τρόμο στην αντίσταση (Ναζιστικό στρατόπεδο Π. Μελά, Θεσσαλονίκη 1941-1944)» του Γιώργου Κεραμιδιώτη που προβάλλεται στις 19.40 αφηγούνται γεγονότα από την περίοδο της γερμανικής κατοχής στη Θεσσαλονίκη, ενώ στις 21.30 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Λεωνίδα Βαρδαρού «Ο αντιφασιστικός αγώνας στη Μέση Ανατολή».

Το ’21 Αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με Playmobil
Μέχρι τον Μάιο του 2020 στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Παλιά Βουλή, στη Σταδίου)

Πάνω από 20 μικρά και μεγάλα διοράματα (τρισδιάστατες απεικονίσεις σκηνών), κατασκευασμένα από φιγούρες και εξαρτήματα Playmobil, τα οποία απεικονίζουν σκηνές από την καθημερινή ζωή στην Ελλάδα των αρχών του 19ου αιώνα και γεγονότα της Επανάστασης του 1821: Οι πρόσφυγες της Πάργας, ο όρκος των Φιλικών, ο Αλέξανδρος Υψηλάντης να διαβαίνει τον Προύθο ποταμό, η Πολιορκία της Τριπολιτσάς, η έξοδος του Μεσολογγίου είναι μερικά μόνο από τα προς έκθεση διοράματα. Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων που διοργανώνει το μουσείο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Source link

Από την σελίδα in2life.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ