10 metal ύμνοι για σούπερ προπονήσεις

11

Είναι κάποιες στιγμές που θες την απαραίτητη τόνωση για να μαζέψεις τα κομμάτια σου και να πας γυμναστήριο.

Είναι κάποιες άλλες που εν μέσω προπόνησης νιώθεις πεσμένος και τα κιλά που σηκώνεις ή η απόδοσή σου στο αερόβιο μειώνονται αισθητά.

Μην ανησυχείς, σε έχουμε καλυμμένο/η.

Δες παρακάτω δέκα metal ύμνους από τους πρωτομάστορες του thrash Slayer, και τους βασιλιάδες του αμερικάνικου groove metal Lamb of God, που θα ανεβάσουν στα ύψη τις επιδόσεις και τις καύσεις σου.

Reign in Blood

Με 110 BPM (beats per minute) ο ύμνος- πολυβόλο των Slayer από το ομώνυμο άλμπουμ είναι ό,τι πρέπει για αερόβια, σπριντ και διαλειμματική άσκηση από την αρχή μέχρι το τέλος του. Για ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια «κολληστε» το με το ακριβώς προηγούμενο και πιο ρυθμικό «Post Mortem».

Angel of Death

Σχεδόν πέντε λεπτά καταιγιστικού metal οργασμού, το Angel of Death σε ξυπνά με ενέσιμη καφεΐνη από την πρώτη, οργισμένη κραυγή του Araya και σε κρατά μέχρι τέλους, μέσα από εναλλαγές ρυθμού άψογα ενορχηστρωμένες και ιδανικές τόσο για αερόβια άσκηση όσο και για ασκήσεις δύναμης – καθίσματα, άρσεις θανάτου, πιέσεις πάγκου.

Black Magic

Από το «αρχαίο» άλμπουμ Show no Mercy ένα πραγματικό διαμάντι, ένας ύμνος στα 93 BPM, ένα κομμάτι το οποίο ξεκινά καταιγιστικά για να το γυρίσει σε ρυθμικό riff. Μπορείς κάλλιστα να το ακούσεις στο διάδρομο ή το ποδήλατο και να στάξεις άφθονο ιδρώτα, σε ανηφορικά σπριντ, αλλά και να το βάλεις σε δυναμικές ασκήσεις όπως swings, snatches και rack pulls.

Bloodline

Γκρουβάτο, αιματηρό, χορευτικό θα έλεγε κανείς κομμάτι, από ένα άλμπουμ θαρρείς φτιαγμένο για γυμναστήριο, το «God Hates Us All». Εδώ η μαεστρία και το τέμπο των σκληρών riffs, βάσει ερευνών, αυξάνουν κατά 30% τα επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα δίνοντάς σου άφθονη δύναμη για να εκτελέσεις ασκήσεις όπως καθίσματα, άρσεις θανάτου και πιέσεις ώμων.

Hell Awaits

Θα μπορούσε να αποτελεί και αναφορά στο τι σε περιμένει στην προπόνησή σου. Το Hell Awaits είναι ιδανικό κομμάτι για να το βάλεις να παίξει λίγο μετά το ζέσταμά σου, ενώ έχεις ήδη ανεβάσει θερμοκρασία στο σώμα σου και είσαι έτοιμος να «μπεις» στην κύρια προπόνηση, διαλύοντας τα πάντα στο πέρασμά σου.


 
Ruin

Από το πρώτο δευτερόλεπτο το κομμάτι των Lamb of God σε βάζει στο κλίμα. Η επιτομή του σκληρού, η αποθέωση του αντρικού, η απόλυτη διέγερση σώματος και πνεύματος. Σε οποιαδήποτε φάση και αν βρίσκεσαι εκείνη τη στιγμή, η κραυγή στην εισαγωγή του θα σε ετοιμάσει στο άψε σβήσε για ό,τι έχεις να κάνεις εκείνη την ημέρα στο γυμναστήριο: βάρη, αερόβια, διαλειμματική, τα πάντα.

Redneck

Η «βλαχιά» του αμερικάνικου μέταλ είναι παρούσα εδώ, και σε βοηθά να μπεις σε ρυθμό κυρίως για να ξεκινήσεις δυναμικά τα σετ σου σε πιέσεις στήθους και κωπηλατική. Οι αλλαγές στα riffs και το τέμπο σε βοηθούν να εστιάσεις παραπάνω στις μυϊκές ομάδες που θα δουλέψεις, ενώ η καθηλωτική φωνή του Randy Blythe σε ερεθίζει να ανεβάσεις κιλά σε όλες τις ασκήσεις.

Omerta

Αν υπήρχε ένα μέταλ τραγούδι των Lamb of God, το οποίο θα δίδασκαν σε σεμινάρια για το σωστό τέμπο κατά την εκτέλεση ασκήσεων θα ήταν αυτό. Είναι τόσο ρυθμικό, τόσο πορωτικό και τόσο σταθερό στο μεγαλύτερο μέρος σου που θαρρείς το έγραψαν για να κρατήσεις σωστό τέμπο στις εμπροσθολαίμιες έλξεις, στις πιέσεις ώμων, αλλά και στις κάμψεις δικεφάλων. Θα μπορούσε να λέγεται και O-metra (επαναλήψεις).

11th Hour

Ένα τραγούδι για τον αλκοολισμό σίγουρα δεν έχει θέση στο γυμναστήριο, όμως δε γίνεται να μην συμπεριληφθεί αυτό το διαμάντι, το οποίο αποκλείεται να ακούσεις ενώ βρίσκεσαι στον διάδρομο για σταθερής έντασης αερόβιο και να μην κάψεις αυτόματα +20% παραπάνω λίπος από την περιοχή της κοιλιάς. Για να το αναπληρώσεις φυσικά στη συναυλία πίνοντας μπυρόνια.

Black Label

Ε τους άτιμους όλο για αλκοόλια μιλάνε. Ας είναι. Εσύ θα ξεχάσεις προς στιγμήν τα μεθύσια και θα επικεντρωθείς σε αυτόν τον ύμνο από τα παλιά, ο οποίος θα σου κρατήσεις τέλεια συντροφιά εκείνες τις ζόρικες ημέρες που η προπόνησή σου περιλαμβάνει μεταβολικές ασκήσεις όπως swings, γρήγορες άρσεις θανάτου, lateral throws, clean and jerks και άλλα τέτοια ωραία. Στο «σπάσιμο» στο τέλος, μπορείς αν θες να αφήσεις κάτω τα κιλά, να κοιτάξεις αγέρωχα τον ψύκτη και να πορευτείς με headbanging προς αυτόν έχοντας επιτελέσει το έργο σου.

Up the (pumping) irons!

Νικόλας Γεωργιακώδης

Source link

Από την σελίδα in2life.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ